Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al Business MAGAZIN, revistă ajunsă la ediţia 700

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...
08.04.2019, 00:04 77

♦ „Cum mi-am găsit primul job“ este articolul de copertă pe care Business MAGAZIN vi-l prezintă în cea de-a 700-a ediţie a revistei. Conduc companii cu afaceri de sute de milioane de lei, coordonează divizii întregi sau sunt responsabili de dezvoltarea organizaţiei pe noi şi noi pieţe, însă cum şi-au început cariera câţiva dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri de pe piaţa locală? Business MAGAZIN i-a întrebat care a fost prima lor slujbă, cât de greu au obţinut-o şi ce sfaturi le-ar da celor care se află astăzi, la rândul lor, în căutarea primului loc de muncă.

♦ În tranzacţia cu rivalul Extreme Digital din Ungaria, eMAG pune la bătaie „inima“ businessului său - platforma tehnologică, creată în mai mult de un deceniu cu o investiţie de peste 150 de milioane de dolari. Ce se ascunde în culisele fuziunii dintre eMAG şi compania din Ungaria?

♦ În urmă cu 25 de ani, când în România uşile de la garaj încă se deschideau manual, iar străzile erau scăldate noaptea în întuneric, trei prieteni ingineri au decis, după un concediu peste graniţe, să aducă clădirile de acasă la acelaşi nivel cu cele din Occident. Aşa a apărut Kadra, companie clujeană cu venituri anuale de 35 de milioane de lei, realizate mai ales din soluţii de inginerie de acces automatizat în clădiri şi parcări.

♦ În Turcia, abandonarea stilului de viaţă agrar a destabilizat sursele de hrană ale ţării şi a distrus mijloacele de trai a milioane de oameni. Turcii simt lipsa de siguranţă cel mai acut acum, când economia este în recesiune, iar lira turcească se prăbuşeşte la orice şoc politic sau financiar mai puternic. Nemulţumirea s-a văzut în rezultatul alegerilor regionale, transformate de criză într-un referendum despre politicile preşedintelui Erdogan. Partidul acestuia a pierdut cele mai populate oraşe, unele dintre ele fiind de un sfert de secol bastioane ale puterii. Cum şi-a tăiat Erdogan craca de sub picioare distrugând agricultura?

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO