Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN: Cum vor arăta birourile noastre după pandemie, agricultura verticală de apartament

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Matei

25.05.2020, 00:05 221

♦ Cum vor arăta birourile noastre după pandemie

Twitter a anunţat recent că angajaţii com­pa­niei pot să lucreze de acasă pentru tot­dea­una, în timp ce angajaţii Google şi Facebook vor adopta regimul de telemuncă până în 2021. Situaţia este una în care se regăsesc angajaţi de peste tot din lume - indiferent că obişnuiau să meargă la birou în clădirea Chrysler din New York, Burj Khalifa din Dubai sau în SkyTower din Bucureşti. După peste două luni de work from home, ne întrebăm cu toţii, indiferent de localizarea geografică, mai avem nevoie de birouri? Cum vor arăta acestea la întoarcere?

♦ Crizele vin şi cu oportunităţi, nu doar cu ameninţări şi vulnerabilităţi. Pe lângă digitalizare, strategiile de business ale băncilor vor fi influenţate şi de noile comportamente şi de nevoile clienţilor. Strategia de business a fiecărei bănci, apetitul la risc şi cererea vor influenţa experienţa creditării, băncile adaptându-se noilor condiţii impuse de criza COVID-19, în opinia lui Francois Bloc, şeful BRD-Socgen.

♦ Pandemia a încurajat o abordare mai prietenoasă cu mediul a mobilităţii urbane, iar biciclistul va fi actorul principal al acestei transformări: 40 de kilometri de piste noi pentru ciclism în Bruxelles, 650 de kilometri de drumuri special amenajate pentru biciclete în Paris, legislaţie mai prietenoasă cu bicicliştii în oraşele germane.

Despre cum s-a ieşit din izolare pe două roţi.

♦ Fizica cuantică pare un domeniu greu de în­ţeles, însă un start-up fondat de o echipă de cer­cetători români şi britanici şi-a propus să schim­be acest lucru. Ei spun că au reuşit să trans­pună noţiuni din fizica cuantică într-un joc video.

♦ Agricultură verticală de apartament, ma­şini autonome şi start-up-uri tech care con­cu­rează cu companii gigantice fac parte din sce­nariul imaginat în serialul Upload pentru via­ţa în anul 2033: cel mai important be­ne­fi­ciu al viitorului: viaţa fără de moarte, după cum reiese din cea mai recentă recomandare de film a Business MAGAZIN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO