Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business Magazin

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

03.10.2016, 00:04 16

n „IMM 2.0”, materialul de pe coperta revistei Business Magazin din această săptămână, analizează în amănunt felul în care evoluţia tehnologică schimbă modelele de afaceri. Data mining, ERP, WMS sunt doar câţiva din termenii care fac parte de câţiva ani din noul vocabular al afacerilor. Companiile din IT numesc adaptarea la aceste noi modele digitale de afaceri drept abilitatea de a fi agil. Ce rol joacă această agilitate pentru o firmă aflată la început de drum, care sunt avantajele strategice pe care le aduce agilitatea în lupta acerbă cu competiţia? Cum ajută tehnologia firmele să ajungă la următorul nivel în noile condiţii de piaţă? Cine câştigă în peisajul digital în care toate companiile, indiferent de dimensiunea lor, vor targeta toţi clienţii? Iată doar câteva din întrebările la care Business Magazin şi-a propus să răspundă. Realitatea industrială digitală se află în plină desfăşurare peste tot în lume, aproximativ o treime dintre companii apreciind că nivelul digitalizării din cadrul instituţiilor este deja ridicat. Mai mult, conform previziunilor acest nivel ar urma să crească în medie de la 33% la 72% în următorii cinci ani şi ar putea reprezenta factorul diferenţiator pentru creşterea afacerilor de pe piaţa locală.

n Anul trecut, România a fost numită a patra cea mai atractivă şi competitivă destinaţie din lume pentru companiile internaţionale de outsourcing. Printre principalele avantaje ale României se numără buna pregătire a angajaţilor şi salariile reduse în comparaţie cu alte pieţe europene. Însă rata fluctuaţiei de personal în acest domeniu ajunge la 30% pe an, fiind una dintre cele mai mari dificultăţi ale industriei de profil. „Trebuie să funcţionăm aproape ca un serviciu de matrimoniale, să fim compatibili cu posibilii angajaţi”, spune Jeffrey Puritt, preşedintele Telus International, într-un material din revista Business Magazin din această săptămână.

n Moldoveanca Anca Vizitiu lucrează de doi ani în China. Ea povesteşte pentru Business Magazin de ce a ales un loc de muncă într-o ţară aflată în cealaltă parte a Globului, cât de uşor s-a adaptat la o cultură total diferită, cum sunt văzuţi expaţii, cât de deosebiţi sunt chinezii şi cum plănuieşte să se întoarcă în Vest.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO