Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămană al revistei Business Magazin

Ce puteţi citi în numărul din această săptămană al...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

31.01.2017, 00:04 124

♦ "Cel mai popular business", materialul de pe coperta Business Magazin din această săptămană, prezintă o amplă analiză referitoare la formidabilele marje de profit care-i aduc cafenelei titlul de cea mai profitabilă investiţie din domeniul HoReCa, pentru a doua oară în istoria locală a capitalismului. Piaţa cafelei în Romania este esti­mată la circa 435 mili­oane euro în 2016, o valoare în creştere faţă de anii anteriori, deter­mina­tă de o putere de cum­pă­rare mai mare a po­pu­laţiei, de elimi­narea acci­zei în 2016 şi de dezvol­tarea lan­ţurilor de cafenele în ultimii ani. Întrucat con­sumul de cafea este cu 60% mai mic decat media UE, pers­pec­tivele sunt opti­miste. Cum s-a schim­bat piaţa într-un deceniu şi cine sunt noii artizani ai cafelelor consumate de romani?

♦ Ioan Coca şi Marius Hanganu au înfiinţat acum mai bine de 11 ani Tremend, o companie specializată în consultanţă şi soluţii software. Anul trecut, firma a intrat în topul Deloitte Fast 50 graţie unei creşteri de aproape 400% a cifrei de afaceri în ultimii patru ani. Pentru 2017, pla­nurile celor doi ma­nageri includ inves­tiţii atat în oameni, cat şi în noi tehnologii, arată un material din această săptămană din Business Magazin.

♦ Operaţiuni moder­ne de tip buy back (răscumpărări antici­pate), bond exchange (pre­schimbare de titluri) sau derivate pentru hedging sunt cateva dintre obiectivele Trezo­reriei Statului. Tergi­ver­sate ani la rand, planurile ar putea prinde contur în viitorul apropiat, după planul platformei electro­nice de tranzac­ţionare a titlurilor pe piaţa secundară sau lansarea titlurilor de stat pentru populaţie, titluri care au prins la popor anul trecut, arată un articol din revista Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO