Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

07.08.2017, 00:05 81

♦ „Promisiunea profitului aromat” este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. Licoarea lui Bacchus a cucerit de-a lungul anilor papilele gustative ale pasionaţilor de vin şi a câştigat un loc de cinste şi în portofoliile unora dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din lume. Într-o perioadă în care preţul petrolului îşi continuă declinul, bursele nu mai par nici ele la fel de atrăgătoare ca până acum şi nici măcar aurul nu mai e ce a fost, vinul devine o opţiune din ce în ce mai căutată.

nUnii au investit în podgorii pe colinele din Toscana sau Bordeaux, în timp ce alţii au pariat pe colecţii de sute sau mii de sticle a căror valoare creşte odată cu vârsta şi al căror randament este similar cu cel al aurului sau al operelor de artă. În ultimii ani, tot mai mulţi antreprenori români s-au lăsat şi ei cuceriţi de dealurile domoale din Dealu Mare şi Drăgăşani şi readuc în prim-plan povestea uitată a vinurilor româneşti. Cum? De regulă, cu banii câştigaţi în alte businessuri, fie ele în energie, finanţe, producţie sau auto.

nDupă o călătorie de 28 de secunde cu liftul până la etajul 36 al SkyTower, cea mai înaltă clădire din România, se poate găsi, pe lângă o panoramă asupra Capitalei, o atmosferă asemănătoare celor din firmele retro americane.

Responsabili de aceasta sunt arhitecţii Sebastian Mîndroiu şi Radu Călin, fondatorii studioului de design PickTwo. Cum au intrat pe nişa amenajărilor de restaurante şi care sunt planurile tinerilor arhitecţi în continuare, au povestit într-o nouă ediţie a emisiunii Smart Business, realizată de Business MAGAZIN.

nUn sfert din românii din oraşe nu au fost şi nici nu plănuiesc să meargă în concediu în această vară. Ponderea este însă mult mai mică decât în 2010, când 42% din românii din mediul urban nu aveau niciun plan pentru concediu de vară, arată un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă 360insights pentru Business MAGAZIN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO