Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei BUSINESS Magazin

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Florin Casota

26.03.2018, 00:03 46

♦ „Cu acceleraţia la podea. Cum să-ţi creşti start-up-ul“ este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. Un mediu propice în care start-up-urile se pot dezvolta este un mediu în care oamenii pot schimba idei, unde pot colabora şi se pot inspira unii pe ceilalţi. Interacţiunea antreprenorilor cu investitori, mentori, profesori, universităţi şi alte organizaţii poate duce la cristalizarea unor idei, a unor planuri de afaceri. Pentru asta este nevoie de dezvoltarea unei comunităţi, a unui loc unde aceste lucruri se pot întâmpla. O soluţie în acest sens sunt programele de accelerare, organizaţii care au devenit tot mai populare şi care de multe ori pot juca un rol crucial în viaţa unei afaceri. Ce sunt acceleratoarele, câte astfel de organizaţii sunt în România şi cum pot ajuta start-up-urile aflaţi în revista Business Magazin.

 

♦ Sorin Scîntei, Vicenţiu Spătaru, Asi Kahana, Cătălin Cucian, Michael Bernescu, Alexandru Şuiu. Numele lor nu întorc capetele românilor care le aud şi ar putea trece frecvent neremarcate. În mâinile lor stă însă bunul mers al unora dintre cele mai mari destinaţii comerciale din ţară ca venituri din vânzări – afi Cotroceni, Sun Plaza, Militari Shopping Center, Palas Iaşi, Mega Mall. Altfel parcă se ascut urechile la auzul acestor nume, nu-i aşa? Ei sunt managerii care au pe mână centre comerciale cu afaceri de peste un miliard de euro.

 

♦ Vin, bucate româneşti reinterpretate şi o afacere de 5 milioane de euro. În ton cu venirea primăverii, unul dintre restaurantele grupului Le Manoir, numit La Vinuri după licoarea lui Bachus, s-a reinventat printr-o nouă colaborare cu un nou chef al localului. Meniul gastronomic nou-introdus, cu bucate româneşti reinterpretate, reprezintă cea mai nouă sursă de profit în cadrul grupului Le Manoir, business care îi aduce proprietarului, Cristian Preotu, o cifră de afaceri anuală de 5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO