Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

11.04.2018, 00:05 153

♦ „Din Alba Iulia în toată lumea“ este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. Rodica Vasin a preluat fabrica Apulum din Alba Iulia şi a dus-o pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte producţia de produse din porţelan. Ea povesteşte de ce a investit într-un business aflat în impas şi care au fost paşii pe care i-a urmat pentru a transforma fabrica din centrul ţării într-un jucător important la nivel global.

De când Rodica Vasin a preluat Apulum, numărul angajaţilor din fabrică a crescut de mai bine de două ori: de la 600 la 1.500. Salariile angajaţilor de la Apulum au crescut anual cu 10%; mai mult, muncitorii care vin cu sugestii bune în producţie sunt premiaţi.

Apulum a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 133 milioane lei (29 milioane euro), mai mult cu 22% faţă de anul anterior, susţinută de comenzile de pe piaţa externă; profitul net înregistrat de companie a fost de 6,25 milioane lei.

♦ 13 milioane de dolari anul trecut, cu un obiectiv de creştere de 70% pentru anul în curs descriu evoluţia unuia dintre cele mai controversate businessuri de pe piaţa locală: afacerea de videochat Studio 20. Ce se ascunde în culisele acestuia, povesteşte Mugur Frunzetti într-o nouă ediţie a emisiunii Smart Business, arată Business MAGAZIN.

♦ Industria cinematografică a avut un an extrem de bun în 2017, filmele generând aproape 40 de miliarde de dolari la nivel global, cel mai bun rezultat din istorie, potrivit datelor comScore, companie de analiză de piaţă. Anul 2018 se anunţă la fel, dacă nu chiar mai bun.

Filmul „Black Panther”, lansat la începutul anului, a depăşit deja pragul de 1 miliard de dolari încasări. Doar alte 32 de filme din istorie au reuşit această performanţă.

Cum a evoluat piaţa locală de cinema, la ce filme s-au uitat românii anul trecut şi ce impact au servicii precum Netflix sau pirateria asupra mersului la cinematograf, arată un articol din această săptămână din Business MAGAZIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO