Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Matei

27.11.2018, 00:05 137

♦ „Cei doi bancheri care vor să revoluţioneze Bucureştiul“, articolul de copertă al celei mai recente ediţii a Business MAGAZIN, aruncă o privire asupra evoluţiei One United Properties, dezvoltatorul imobiliar evaluat la peste 250 de milioane de euro în prezent, care este rezultatul unui parteneriat ce s-a întins pe aproape două decenii. Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, fondatorii acestuia, s-au cunoscut la primul loc de muncă, în bancă, într-o perioadă în care creditul ipotecar nici nu exista. Cum au ajuns cei doi foşti bancheri la proiecte de sute de milioane de euro în imobiliare şi care sunt planurile lor în continuare?

♦ România ocupă un loc fruntaş în ceea ce priveşte producţia de vin – atât în Europa, cât şi la nivel global – însă nu există un brand de ţară puternic legat de tradiţia viticolă îndelungată de la noi. Exportul din România se află încă la cote extrem de mici, iar numărul producătorilor care au ales să se promoveze intens peste hotare este încă mic. Care sunt atuurile vinurilor româneşti pe o piaţă europeană competitivă, cât de educaţi au devenit consumatorii şi cum putem dezvolta segmentul turismului viniviticol sunt doar câteva dintre temele dezbătute de invitaţi la ediţia din 2018 a conferinţei „Povestea brandurilor româneşti din vin“, ale cărei concluzii se regăsesc şi în ediţia curentă a Business MAGAZIN.

♦ Într-o afacere ciclică, în vremurile bune faci investiţii, ca atunci când vin vremurile grele să le poţi trece - crede Sanjeev Gupta, supranumit „Salvatorul Oţelului“. Cum vrea el să salveze combinatul Galaţi şi care sunt şansele acestuia să devină competitiv la nivel european?

♦ În vara acestui an, Ana Maria Brânză (34 de ani, nume de căsătorie şi de competiţie Ana Maria Popescu) şi-a mai adăugat o medalie în palmares, argintul la campionatul mondial de la Wuxi (China), performanţa dovedindu-i că locul ei este pe planşa de scrimă. Dincolo de această revenire însă, cea mai bună spadasină din lume a deschis mai multe fronturi pe care obţine victorii cu paşi mici, analizaţi, ca în orice luptă bine gândită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO