Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Matei

21.01.2019, 00:04 48

♦ „Divorţul” este subiectul pe care Business MAGAZIN îl analizează în cel mai recent articol de copertă. Acesta a devenit un fenomen social tot mai prezent - nu îi ocoleşte nici pe corporatişti, nici pe antreprenori şi, după cum s-a văzut recent în presa internaţională, nici măcar pe cel mai bogat om al lumii. În România, raportul dintre căsătorii şi divorţuri (la mia de locuitori) este poate cel mai grăitor argument că acesta a devenit o normalitate a societăţii: în 1990 se înregistra un divorţ la fiecare 6 căsătorii, în vreme ce din datele pentru 2017 reiese că s-a înregistrat un divorţ la fiecare 4,6 căsătorii. De ce oamenii divorţează mai des, care sunt motivele care îi împing în această direcţie şi cât de costisitor este un astfel de proces?

♦ Fondul de investiţii Credo Ventures de la Praga (Cehia), înfiinţat de Ondrej Bartos şi Jan Habermann, a fost printre primii investitori care au crezut în start-up-ul local UiPath, finanţându-l cu 1,5 mil. dolari împreună cu Early Bird Ventures şi Seedcamp. Cum a devenit fondul ceh de investiţii cea mai exotică prezenţă din lista investitorilor în UiPath?

♦ Modelele existente de smartphone-uri nu pot suporta tehnologia 5G, aşa că toţi producătorii se uită cu lupa la schimbările din piaţă. Ce ar putea aduce lansarea în masă a acestei tehnologii pentru giganţii din domeniu?

♦ Departamentul de Stat american a angajat compania Transiris, condusă de românul Silvian Cenţiu, pentru a crea strategia de imagine a Statelor Unite în lume. Cum a ajuns aici antreprenorul acest proiect şi ce crede el despre modul în care este văzută imaginea României în lume?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO