Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Matei

13.05.2019, 00:04 51

♦ „Ce se întâmplă cu milioanele când nu mai sunt fondatorii?” este articolul de copertă pe care vi-l prezentăm în cea mai recentă ediţie a Business MAGAZIN. Afaceri de miliarde de lei construite de antreprenori români s-au risipit după dispariţia fondatorilor pentru că nu a avut cine să păstreze în viaţă afacerea. Formarea de noi lideri din cadrul familiei este reţeta cu cele mai mari şanse de câştig. Nu puţini sunt antreprenorii care îşi trimit copiii la studii şi apoi aceştia se implică în afaceri pentru a prelua - sau a se pregăti să preia - conducerea afacerilor. Şi deşi sunt numeroase exemple pozitive în această direcţie, există şi situaţii diametral opuse, care ies în evidenţă atunci când fondatorul unei afaceri dispare. Ce s-a întâmplat, prin urmare, cu afacerile sau averile lăsate de unii dintre antreprenorii care şi-au pus amprenta pe capitalismul românesc?

♦ Dezvoltarea urbană şi investiţia în proiecte care să pună accent pe istorie şi arhitectură nu se fac ieftin sau rapid, motiv pentru care autorităţile şi companiile private ar trebui să lucreze împreună pentru reconstrucţia zonelor urbane şi a clădirilor de patrimoniu, crede Alex Morar, CEO al NEPI Rockcastle. Ce proiecte de acest tip se conturează în România în următoarea perioadă?

♦ Creativitatea nu mai este suficientă în activităţile de marketing şi comunicare, iar tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în modul în care companiile din diferite industrii interacţionează cu clienţii sau angajaţii lor. De ce este nevoie pentru succesul unui brand în contextul Revoluţiei 4.0?

♦ Sub preşedintele XI Jinping, China construieşte cu ajutorul tehnologiei şi al inteligenţei artificiale o nouă formă de guvernare: supraveghere pentru control social. Statul supraveghetor este exportat sub forma soluţiilor pentru oraşe smart şi oraşe sigure, însă sub învelişul promisiunilor de mai bine şi al tehnologiei de ultimă oră s-ar putea ascunde pericole.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO