Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Matei

09.09.2019, 00:04 133

La 10 ani de la intrarea pe piaţa locală, asigurătorul de origine franceză Groupama trece într-o nouă etapă, marcată de revoluţia tehnologică. Cum se vede riscul în prezent a povestit François Coste, CEO-ul Groupama Asigurări, în cel mai recent articol de copertă publicat de Business MAGAZIN.

Ionuţ Leahu a îmbinat traseul profesional cu cel antreprenorial, astfel că în 2010 a pus bazele lanţului de clinici de stomatologie Dr. Leahu, al doilea jucător din piaţă, cu afaceri de 29 de milioane de lei în 2018. Ce dimensiuni au atins între timp ambiţiile sale veţi afla în cea mai recentă ediţie a Business MAGAZIN.

După ce a transformat, în câţiva ani, o mică afacere cu prăjituri şi torturi într-un business de aproape 1,5 milioane de euro, Alina Sudriu, fondatoarea Grace Couture Cakes, a decis că este timpul pentru o nouă etapă: francizele. Ce presupune un business cu dulciuri „la cheie”?

Proximitatea faţă de transportul în comun, timpul petrecut în trafic în drum spre birou, dar şi restaurantele din apropiere şi calitatea spaţiilor din birou devin tot mai importante în momentul semnării contractelor pentru noi spaţii de birouri. Cum s-au transformat toate aceste criterii într-un magnet pentru chiriaşii de birouri? „Veşnicia s-a născut la sat”, cum spunea Lucian Blaga, iar românul s-a născut antreprenor. Aşa se face că astăzi straie populare care datează de veacuri sau care sunt create după un meşteşug cu origini pierdute în istorie îşi fac loc şi în garderobele dominate de hainele moderne. Şi, pentru că cererea există, răspunsul pentru această nevoie a fost crearea unei oferte pe măsură. Despre poveştile afacerilor de astăzi inspirate din meşteşugurile de odinioară veţi putea citi în cea mai recentă ediţie a Business MAGAZIN. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO