Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business Magazin

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Matei

03.02.2020, 00:04 235

♦ Open space, cafea gratuită, mese de ping-pong sau hamace de relaxare - sunt câteva dintre facilităţile birourilor moderne, create pentru răsfăţul şi stimularea creativităţii şi comunicării între angajaţii prezentului. Ce se întâmplă când toate aceste beneficii generează efectul opus şi care sunt „zidurile nevăzute” din birourile moderne veţi putea citi în cel mai nou articol de copertă publicat în Business MAGAZIN – „Cum îi afectează pe corporatişti birourile open space”. 

♦ Situaţia macroeconomică a rămas stabilă în ultimii ani, PIB-ul României fiind în teritoriu pozitiv şi înregistrând creşteri record în Europa, iar creditarea a încercat să ţină pasul cu economia. Creşterea creditării a fost însă sub ascensiunea nominală a PIB-ului, iar ponderea creditului bancar privat în PIB a rămas la un nivel modest, de circa 26-27%, cea mai scăzută valoare din ultimul deceniu. Ce urmează?

♦ Rezultatele înregistrate anul trecut de lanţul de restaurante cu servire rapidă Subway par să dezvăluie o pasiune comună a românilor cu locuitorii Luxemburgului, Liechtensteinului şi Islandei: sandvişurile. Cum a ajuns piaţa locală să fie una dintre cele mai performante din Europa pentru brandul cu origini americane?

♦ Perioada în care mama sa îi tricota pulovere din mohair, iar ea alegea modelul, culorile şi accesoriile a determinat-o pe antreprenoarea Corina Blidar să lanseze brandul de haine din fire nobile Never Oblivion. Numele acestuia înseamnă „de neuitat”, aşa cum sunt şi amintirile care au stat la baza planului ei de afaceri.

♦ Moartea Neagră din secolul al XIV-lea şi Gripa Spaniolă din 1918 au fost cele mai mari pandemii cu care s-a confruntat omenirea. Prima a exterminat peste o treime din populaţia planetei, în timp ce a doua a făcut până la 50 de milioane de victime, cel mai probabil mai multe decât Primul Război Mondial. Cele două tragedii au în comun, pe lângă anvergura uriaşă, şi faptul că ambele au apărut într-un moment sensibil pentru economia planetei. Cum influenţează pandemiile economia? 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO