Media & Advertising

Cei mai buni şahişti ai lumii concurează la Bucureşti în Grand Chess Tour: Gândiţi-vă că este ca o etapă de Formula 1. Este cea mai importantă competiţie de şah desfăşurată vreodată în România

Vlad Ardeleanu, directorul Superbet

Vlad Ardeleanu, directorul Superbet

06.11.2019, 00:00 717

Cei mai buni şahişti ai lumii concurează la Bucureşti la penultima etapă din Grand Chess Tour, un turneu mondial de şah, înfiinţat de celebrul şahist rus Garry Kasparov.

Aceasta este cea mai mare întâlnire de şah care s-a desfăşurat vreodată în România. La Bucureşti sunt prezenţi Fabiano Caruana, Levon Aronian, Wesley SO şi Shakyriyar Mamedyarov, unii dintre cei mai în vogă şahişti ai momentului. Grand Chess Tour, un echivalent a Formulei 1 este la a cincea ediţie, iar cele 8 turnee dintr-un an se dispută pe 4 continente reunind în total 12 jucători de top. În acest an finala va avea loc la Londra.

Suntem bucuroşi pentru că am putut aduce acest turneu la Bucureşti, el reprezentând un reper pentru şahul din România, mai ales că în cadrul turneului 25 din cei mai buni copii şahişti ai României vor avea posibilitatea să joace cu cei mai mari jucători de şah din lume, a declarat Vlad Ardeleanu, directorul Superbet, compania care suţine acest turneu oferind premii de 150.000 de dolari la care se adaugă 25.000 de euro în afara turneului.

De asemenea 10 din cei mai mari şahişti ai României la ora actuală, printre care Andrei Istrăţescu, Corina Peptan, Constantin Lupulescu, David Gavrilescu sau Luminiţa Cosma, vor lua parte la SuperChess Cup.

Noi vom investi în continuare în şah deoarece considerăm că şi în acest fel putem susţine viitorul României, a adăugat Vlad Ardeleanu.

„Eu am învăţat şah de la bunicul meu când aveam cinci ani şi mi-a rămas în suflet. Acum pot să dau ceva înapoi.”

Superbet, cea mai importantă companie de pariuri din România, la care americanii de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, au cumpărat un pachet de acţiuni pentru care au plătit 175 de mil. euro, este deţinută de Sasha Dragic, un fost şahist care a ajuns maestru FIDE în fosta Iugoslavia. Grand Chess Tour de la Bucureşti a fost deschis marţi printr-o partidă amicală dintre celebrul tenisman german Boris Becker şi Fabiano Caruana, numărul doi în lume şi cel care îl va înfrunta anul viitor la Dubai pe Magnus Carlsen, cel mai bun şahist al lumii.

„Să ştiţi că de multe ori am jucat şah cu Novak Djokovic, celebrul tenisman sârb“, a spus Becker. ZF

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO