Media & Advertising

Ceremonia premiilor Oscar 2012 va transmisă în direct şi în exclusivitate de HBO

Ceremonia premiilor Oscar 2012 va transmisă în direct şi în exclusivitate de HBO

Autor: Ghita Oana Mihaela

24.01.2012, 18:00 366

HBO va transmite în direct şi în exclusivitate gala premiilor Oscar 2012, în varianta originală, nedublată, în noaptea de 26 spre 27 februarie, de la ora 3.00, informează postul de televiziune.

Totodată, pe 28 februarie, de la ora 20.00, prestigioasa gală va putea fi urmărită în varianta editată şi subtitrată la postul HBO.

Nominalizările pentru cea de-a 84-a ediţie a premiilor Oscar au fost anunţate marţi, într-o conferinţă de presă, de actriţa Jennifer Lawrence şi preşedintele Academiei de film americane, Tom Sherak. Evenimentul a avut loc la Samuel Goldwyn Theater din Beverly Hills, Los Angeles, şi a fost difuzat în direct de site-ul Academiei de film americane.

Anul acesta, au fost nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film nouă pelicule, printre care "The Artist" şi "The Descendants", câştigătoare la Globurile de Aur, dar şi "The Tree of Life", câştigătorul Palme d'Or la Cannes în 2011.

Pelicula 3D "Hugo", de Martin Scorsese, a obţinut cele mai multe nominalizări - 11 -, fiind urmată de "The Artist", cu 10 nominalizări. Pelicula alb-negru "The Artist", care este un omagiu adus filmelor mute de la Hollywood, a fost, în urmă cu două săptămâni, răsfăţata galei premiilor Globul de Aur.

Filmul "Moneyball", cu Brad Pitt în rol principal, a obţinut şase nominalizări, în timp ce "The Descendants", cu George Clooney, are cinci nominalizări. Peliculele "The Help" şi "Midnight in Paris" au fiecare câte patru nominalizări, iar "The Tree of Life" a fost nominalizat la trei categorii.

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Kodak Theatre din Los Angeles. Gazda evenimentului va fi, pentru a noua oară, actorul Billy Crystal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO