Media & Advertising

Cine e românul care i-a bătut pe Madonna, Michael Jackson şi Timbaland pe Youtube

Cine e românul care i-a bătut pe Madonna, Michael Jackson şi Timbaland pe Youtube

Autor: Andrei Chirileasa

22.02.2011, 19:15 131

La 25 de ani, Eduard Marian Ilie (cunoscut ca Edward Maya), adevenit cel mai în vogă artist român pe YouTube, cel mai mare sitede videosharing din lume.

Videoclipul melodiei "StereoLove", interpretată de Edward Maya şi Vika Jigulina a devenitprimul clip românesc de pe YouTube care depăşeşte pragul de 100 demilioane de vizualizări, fiind mai vizualizat decât clipurile unorvedete consacrate, precum Madonna şi Michael Jackson, dar şi decâtcompoziţiile unora dintre cei mai în vogă cântăreţi americani,precum Timbaland sau Bruno Mars.

Eduard Ilie a absolvit şcoala de muzică George Enescu, fiind înprezent în ultimul an la Conservatorul din Bucureşti. Cariera sa aluat având în 2008, când a fost desemnat să producă albumul "NoTears" al trupei Akcent.

Următorul său proiect a fost colaborarea cu DJ-ul rus Vika Jigulinaşi compozitorul Eldar Mansurov din Azerbaidjan, pentru piesa"Stereo Love", cu care a ajuns în topurile Billboard din Europa şidin SUA.

Videoclipul melodiei se situează în prezent pe locul 33 în topulcelor mai vizualizate clipuri de pe YouTube ale tuturor timpurilor,cu peste 103 milioane de afişări, iar la categoria videoclipurimuzicale este pe locul 21, în condiţiile în care top 20 estedominat de cei mai în vogă artişti americani ai momentului: JustinBieber (5 videoclipuri), Lady Gaga (4 videoclipuri), Rihana şiMiley Cyrus (câte 3 videoclipuri).
Următoarea prezenţă românească în topul YouTube este videoclipulInnei - "Hot", pe locul140, cu peste 37 de milioane de vizualizări.
Cel mai vizualizat clip de pe Youtube este în prezent videoclipulmelodiei "Baby" a lui JustinBieber, cu peste 470 de milioane de vizualizări, urmat de Lady Gagacu "Bad Romance" , cu348 de milioane de vizualizări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO