• Leu / EUR4.7432
  • Leu / GBP5.3799
  • Leu / USD4.2921
Media & Advertising

„Cine uită să investească în brand face cea mai mare greşeală. Contextul economic nu contează“

„Cine uită să investească în brand face cea mai mare greşeală. Contextul economic nu contează“

Autor: Cristina Rosca, Corina Mirea

5 dec 2014 545

Crearea şi consolidarea unui brand este un proces lung şi costisitor, putând dura până la 20 de ani şi putând costa milioane sau chiar zeci de milioane de euro. Totuşi, efectele pot fi benefice şi la nivelul companiei respective, dar şi la nivelul economiei în ansamblu.

„Cred că dacă se investeşte mai mult în brand va creşte economia. Dacă pui accent pe branding, înseamnă că nu tragi ţepe, că investeşti în multe activităţi, faci lucrurile mai serios, mai coordonat“, crede Ştefan Liuţe, strategy

di­rector în cadrul agenţiei de branding Storience, prezent la conferinţa „Bran­d­uri româneşti, România 5%: cum trebuie să crească antreprenorii români prin branding“ organizată ieri de Ziarul Financiar.

O campanie de branding eficientă nu este ieftină, poate să coste câteva milioane de euro, însă ea este necesară unui business pentru a creşte, afirmă avocatul Remus Borza, preşedintele grupului din industria de sănătate Polisano şi administratorul judiciar al celui mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica.

„Contextul de piaţă nu contează. Cine nu comunică, cine uită să facă marketing, să investească în brandul companiei şi al produsului face cea mai mare greşeală“, a spus Liviu Stoleru, directorul general şi preşedintele consiliului de administraţie al Cemacon, un producă­tor de materiale de construcţii cu o istorie de peste 40 de ani şi cu o cifră de afaceri de peste 10 mil. euro anul trecut.

ZF a dat startul proiectului „Ro­mânia 5%“, prin care mobilizează clasa de business autohtonă pentru a crea o platformă de relansare economică a României. La 25 de ani de la revoluţie, România nu-şi poate permite să rateze convergenţa cu Occidentul.

„Pentru ca afacerile româneşti să crească prin branding trebuie să se adapteze la piaţă, să investească în promovare“, a adăugat Simona Co­coş, directorul general al producătorului farma Zentiva, la conferinţa ZF realizată în parteneriat cu Cema­con, Hi­dro­electrica, Polisano, Zen­tiva - o com­panie a grupului Sanofi, CEC Bank, Albalact şi Flanco.

Cele mai citite ştiri
Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7432
Diferență: 0,1689
Ieri: 4.7415
Azi: 4.2921
Diferență: -0,1349
Ieri: 4.2846
Azi: 5.3799
Diferență: 0,9589
Ieri: 5.3458
Azi: 4.3319
Diferență: 0,2151
Ieri: 4.3236