Media & Advertising

CNA a amânat pentru marţi deciza de autorizare a studiourilor de la Romexpo ale trustului Intact

CNA a amânat pentru marţi deciza de autorizare a...

Autor: Katy Marinescu

17.03.2016, 18:28 79

Trustul Intact a solicitat decizii de autorizare pentru sediul de la Romexpo, unde vor fi mutate provizoriu televiziunile Antena 1, Antena 3, Antena Internaţional, Happy Channel şi Zu TV, care peste câteva luni vor avea sediu la Pipera, unde era fostul sediu al televiziunii Prima TV.

Subiectul a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 17 martie.

Din partea trustului Intact, la CNA au fost prezenţi Răzvan Gaşpar (manager tehnic de reţea), Flavia Niculae şi Simona Mărginean (consilieri juridici).

La propunerea lui Lorand Turos, susţinută în unanimitate, CNA a decis să facă o inspecţie a sediului de la Romexpo lunea viitoare, pe 21 martie, urmând ca marţi sa se rediscute solicitările de autorizare.

Lorand Turos a spus în cadrul şedinţei că în urma analizării documentelor din dosarul de autorizare şi a proceselor verbale întocmite în urma inspecţiei CNA din 16 martie, nu reiese că televiziunile au toate echipamentele funcţionale în noul sediu pe care „şi le-au asumat în dosar”.

Răzvan Gaşpar a spus că în prezent există o staţie de satelit la sediul din Bucureşti-Ploieşti care emite semnalul către toţi "cabliştii" (operatorii de cablu, n.r.), dar există o nouă staţie la Romexpo, de unde vor putea emite prin fibră optică, după ce primesc acordul Consiliului, anume deciziile de autorizare ale studiourilor.

De asemenea, el a precizat că telespectatorii nu vor resimţi mutarea semnalului, fiindcă "switch-ul" ar fi urmat sa fie făcut în timpul nopţii, în week-end, iar această întrerupere sau revizie tehnică nu ar dura mai mult de câteva ore.

"Dorim ca telespectatorii să nu simtă niciun disconfort, din niciun punct de vedere", a subliniat Gaşpar.

"Dumneavoastră vreţi să ne faceţi probleme şi nu ştiţi cum", a susţinut Gabriel Tufeanu, comparând declaraţiile iniţiale ale trustului, referitoare la faptul că o eventuală mutare a televiziunilor va dura mai multe luni de zile şi ceea ce s-a întamplat în ultimele săptămâni.

Reprezentanţii Intact au explicat că iniţial luaseră în considerare achiziţionarea de noi echipamente, dar fiindca acest lucru s-ar fi extins pe o perioadă prea lungă de timp, au decis să mute echipamente existente într-o nouă locaţie, fiind "nevoiţi din cauza ANAF-ului".

Aceştia au declarat că "au reuşit imposibilul" şi au mutat echipamentele în două săptămâni.

Pe 15 februarie Inspectorii ANAF au prezentat Antena 1 şi Antena 3 o notificare de evacuare a sediilor posturilor, punând astfel în executare o sentinţă penală din 2013, potrivit căreia statul a intrat în posesia imobilelor.

CNA a va face o inspecţie a noului sediu de la Romexpo, luni, 21 martie, pentru a verifica dacă există toate echipamentele necesare şi daca sunt funcţionale, iar în şedinţa publică de marţi, 22 martie, va lua o decizie privind solicitarea trustului Intact de autorizare a celor cinci televiziuni Antena 1, Antena 3, Antena Internaţional, Happy Channel şi Zu TV.

În aceeaşi şedinţă de joi, 17 martie, CNA a aprobat deciziile de autorizare pentru Dolce Sport 3, Dolce Sport 4.

În urmă cu o lună, în şedinţa din 16 februarie, Consiliul a acordat patru licenţe cu difuzarea prin satelit pe teritoriul României, în format SD şi HD, pentru televiziunile tematice Dolce Sport 3, Dolce Sport 4, Dolce Sport 5 şi Dolce Sport 6, care vor difuza doar competiţii sportive.

Dolce Sport 3 şi Dolce Sport 4 vor difuza transmisiuni în direct ale meciurilor din UEFA Champions League şi Europa League; Campionatul Naţional de fotbal al Spaniei; bachet din Liga Adriatică; handbal; meciuri de tenis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO