Media & Advertising

Cotidianul The Telegraph va cere bani pentru conţinutul online

Autor: Magraon Andreea

01.12.2010, 16:15 21

Cotidianul britanic The Daily Telegraph va introduce un sistemde plată pentru conţinutul online începând cu 2011, relateazăFinancial Times. The Telegraph se alătură astfel unor publicaţiimari precum The Times, The Sunday Times sau chiar Financial Times,care cer bani pentru articolele postate pe site-urile lor, încondiţiile în care presa se confruntă cu o scădere a vânzărilor şia volumului de publicitate atras.

Potrivit reprezentanţilor Telegraph Media Group, compania caredeţine cotidianul, va fi introdus un model mixt de plată care le vapermite accesul cititorilor şi la articole gratuite. "Deciziafinală nu a fost luată încă, dar nu se va cere bani pentru toatearticolele, la fel ca la The Times", a declarat o persoanăapropiată situaţiei.

Site-ul publicaţiei, www.telegraph.co.uk, a atras în lunaoctombrie 33,9 milioane de vizitatori, cu 6% mai mult decât înaceeaşi perioadă a lui 2009, potrivit FT.

The Times, cotidianul britanic deţinut de gigantul media NewsCorp, al mogului Rupert Murdoch, a fost prima publicaţie care aintrodus plata pentru conţinutul online. Cititorilor ziarului lis-a cerut din 2 iulie o liră sterlină pe zi sau două lire pesăptămână pentru accesul la conţinutul online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO