Media & Advertising

Cu ce reţetă a câştigat Petru Buiuca "MasterChef"

Cu ce reţetă a câştigat Petru Buiuca "MasterChef"

Autor: Pro TV

07.06.2012, 11:36 9291

Petru Buiuca, primul "MasterChef" al României, a fost desemnat câştigător de către cei trei juraţi în urma unei lupte strânse, în care s-a "duelat" în preparate cu Mimi Nicolae, după ce Alexandru Petricean şi Bogdan Alexandrescu au fost eliminaţi în urma primelor probe ale marii finale.

În lupta lor pentru titlul de "MasterChef", Mimi şi Petru au avut de gătit "un preparat care să-i reprezinte": preparatul "a la Mimi" şi preparatul "a la Petru".

Astfel, Petru a pregătit orez cu şofran, ceapă verde şi ardei gras roşu, calcan în ulei de masline şi usturoi, dar şi o reinterpretare a sosului mediteranean, în timp ce Mimi a gătit un carpaccio de pere, ananas şi sos de piper, un piure de mazăre şi un homar cu un sos de smântână şi lămâie.

Preparatele lor au atras laudele juraţilor. "Pe mine m-aţi făcut mândru să fiu aici. Sunteţi primii doi din 2.000, a fost o decizie foarte grea", a spus Chef Florin Dumitrescu, care a precizat că apreciază la Petru "stilul autoritar şi mâncarea gătită corect".

"Mi-aş dori să am pentru fiecare din voi câte un trofeu", a spus, la rândul său, Chef Cătălin Scarlatescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO