Media & Advertising

"Cum curăţăm România?", întrebarea de 2 miliarde de lei pe care ZF o va pune jucătorilor din reciclare

"Cum curăţăm România?", întrebarea de 2 miliarde de...

Autor: Radu Bostan

15.09.2014, 17:30 231

Ziarul Financiar organizează marţi, 16 septembrie 2014, o sesiune de discuţii între autoritatea publică şi jucătorii din piaţa colectării de deşeuri pe o temă simplă: "Cum curăţăm România?"

Decalajul dintre statele vestice şi România este uriaş: în 2012 doar 1% din totalul deşeurilor generate în gospodăriile din ţară au fost reciclate, iar restul a ajuns la groapa de gunoi, în timp ce în Germania peste 60% din deşeul menajer este revalorificat. Ce poate face România pentru a ajunge din urmă măcar Ungaria, unde un sfert din deşeuri sunt reciclate, având în vedere că toate statele europene au plecat la un moment dat de la zero?

În pofida unor investiţii în infrastructură, concentrate în oraşe, cea mai mare parte din populaţie în continuare nu se implică în colectarea selectivă a deşeurilor deoarece nu conştientizează această nevoie.

Cum informăm şi încurajăm populaţia? Care este mixul optim de stimulente între cele pozitive (bonusuri) şi cele punitive (taxe)? Ce rol pot juca asociaţiile de locatari în promovarea colectării selective şi reciclării?

Răspunsurile la aceste întrebări vor veni la conferinţa "Cum curăţăm România?", dedicată unui domeniu despre care se vorbeşte prea puţin, dar care înseamnă o piaţă de miliarde de lei, cu un potenţial de creştere încă nerealizat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO