Media & Advertising

Cum poţi face rost de bani pentru ideea ta de business, la ICEEfest? Antreprenori celebri şi speakeri cunoscuţi pentru cei care au un startup

Cum poţi face rost de bani pentru ideea ta de business,...
22.05.2015, 10:54 414

ICEEfest 2015 pune accent nu doar pe tendinţele actuale ale economiei digitale şi pe cele mai de succes companii din prezent, ci şi pe viitor.

Astfel, antreprenorii care vor să îşi lanseze un startup sunt invitaţi la sesiunea ”Searching for The Next Big Thing”, care va avea loc in finalul festivalului, pe scena dedicata inovatiei.

În cadrul acesteia, antreprenorii sau cei care vor să îşi deschidă un startup pot vedea prezentarile si afla ideile unor antreprenori de succes, iar apoi pot urmari ”200 Seconds of Fame” – in parteneriat cu AeRO, Bursa de Valori Bucuresti -, un concurs în cadrul căruia ideile de startup vor fi prezentate în doar 3 minute şi 20 de secunde, în faţa unui public calificat şi a unor posibili investitor. Cele mai bune idei vor fi stabilite live, prin votul publicului si al juriului.

În cadrul sesiunii, cunoscutil antreprenor si autor al cartii “Get Shit Done” Niall Harbison (PicStash) îi va învăţa pe cei prezenţi cum să îşi dezvolte o afacere cu ajutorul social media şi să o vândă pentru milioane de dolari.

Unul dintre cei mai cunoscuti si respectati antreprenori romani, Radu Georgescu, Founding Partner GECAD Group, le va vorbi celor prezenţi in cadrul unui interviu live realizat de fondatorulICEEfest, Dragos Stanca, despre cum se poate construi o companie globală pornind din Europa Centrală şi de Est iar Andrei Pitiş, Founder & CTO Vector Watch, va prezenta un proiect concret, care s-a bucurat de o acoperire media globala: un smart watch gandit in Romania.

Apoi, la ”200 Seconds of Fame”, juriul care va analiza prezentarile “fulger” fi format din Radu Georgescu (GECAD), Marius Ghenea (3TS Capital Partners), Niall Harbison (PicStash), Laurenţiu Ispir (Oresa Ventures), Marcin Wojcicki (AeRO/Bucharest Stock Exchange) şiOrlando Nicoară (WeLoveDigital).

Cum te înscrii la ”200 Seconds of Fame” by AeRO?

Selectia startupurilor – cateva deja “calificate” in finala – se face in parteneriat cu WeLoveDigital. Cei interesaţi de a apărea pe scena ICEEfest 2015 pentru a-şi prezenta ideile de start-up trebuie să trimită un mail şi câteva slide-uri la adresa 200@welovedigital.ro, pana cel tarziu in 31 mai 2015, iar juriul îi va anunţa pe aceştia dacă au fost selectaţi.

“Până acum au fost selectate opt proiecte şi mai este loc de 5 sau 6”, explica pe blogul sauOrlando Nicoară, Founder WeLoveDigital, membru al juriului.

Antreprenorii care vor să vină la ICEEfest 2015 doar la partea dedicată lor (plus show-ul ”Viral Movie Night” – cu Bobonete, Sergiu, Andrei, Micuti si Cabral - dar şi la spectacolul de stand-up comedy al lui Jeff Leach, care va urma in aceeasi seara) o pot face cu numai 50 de euro.

ICEEfest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – e organizat de ThinkDigital, in parteneriat cu Orange. Driven by Toyota Hybrid. Bilete pentru festivalul si agenda completa se gasesc pe site-ul oficial, www.ICEEfest.com. Un numar limitat de biletele, valabile doar pentru “The Viral Nights of ICEEfest”, se pot cumpara si de pe site-ul IaBilet.ro.