Media & Advertising

Doi români, onoraţi în timpul galei Oscar

Doi români, onoraţi în timpul galei Oscar

Autor: Gândul

27.02.2012, 10:09 1767

Câştigătorii premiilor OSCAR 2012 au fost anunţaţi duminică noapte, în cadrul galei care a avutloc la Centrul Hollywood & Highland. Marele câştigător este filmul "The Artist", de Michel Hazanvicius, care a luat Oscarul pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun actor în rol principal şi cea mai bună coloană sonoră originală. Marele său rival, "Hugo", l-a depăşit la numărul de premii, dar nu şi la importanţa lor. Pelicula lui Martin Scorsese şi-a adjudecat trofeele pentru cea mai bună imagine, cele mai bune efecte speciale, cel mai bun montaj de sunet, cel mai bun mixaj de sunet şi cea mai bună scenografie.

Ediţia, prezentată de Billy Crystal, s-a desfăşurat sub semnul nostalgiei şi a avut de la pasaje de musical, până la fragmente din filme venite din vremurile de demult. Gala a avut şi un moment dedicat inovaţiei tehnologice - atunci când a fost prezentată pe ecran camera digitală ultrarapidă pentru echipa de la Vision Research, din care fac parte doi români, Radu Corlan şi Petru Pop. Echipa de cercetători a primit în acest an premiul Academiei Americane de Film, conform Gândul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO