Media & Advertising

Drept la replica

03.06.2005, 14:00 12

In urma articolului de saptamåna trecuta "Sa intelegem CNA!", semnat de Costi Rogozanu, presedintele CNA, Ralu Filip, a trimis urmatorul drept la replica:



"Ori de cåte ori dl Costi Rogozanu nu intelege ceva, tine sa isi manifeste public limitele. Mai mult, inveleste in supozitii sau scenarii deciziile si atitudinile care-i depasesc puterea de intelegere.

De aceea nu ma mira tendinta mai veche a lui Costi Rogozanu de a fi un fel de pat al lui Procust in domeniul audiovizualului.

Din fericire, audiovizualul romånesc nu este conceput dupa chipul si comprehensiunea d-lui Rogozanu.

Orice decizie este bine venita atåta timp cåt ea impiedica, pe viitor, nerespectarea legilor. Asezarea presei scrise in cadrul regulilor universal valabile ale competitiei, in domeniul audiovizualului, nu reprezinta un lucru tardiv si nici nu sporeste confuzia pe piata.

In plus, nici un moment nu a fost vorba de a se interzice revista presei.

Pe de alta parte, nu cred ca CNA are menirea de a-i satisface d-lui Rogozanu umorile si frustrarile generate de performantele mai bune ale altor colegi de breasla.

Folosind un citat incorect publicat de Cotidianul, dl Costi Rogozanu devine el insusi un practicant al suspiciunii si scenariului halucinant, pe care le acuza la altii.

Nu mi-am propus sa initiez "un proiect pin care sa interzic oamenilor politici sa detina posturi de radio si de televiziune".

Nici nu as avea cum. Intrebat fiind de autorul interviului daca nu ar trebui interzis celor care au posturi de radio si de televiziune sa detina si publicatii, am raspuns ca mai important mi se pare ca oamenii politici sa nu fie, in acelasi timp, si proprietari de posturi de radio si de televiziune.

Daca d-lui Rogozanu i-ar fi trecut prin cap sau prin penita o asemenea idee, l-as fi sustinut sincer.

Constat insa ca, desi este un vechi comentator in domeniile cultura, mass-media, in atåtia ani nu i-a venit ideea sa propuna separarea politicii de proprietate asupra posturilor de radio si televiziune.

Intårzierea enorma i se datoreaza."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO