Media & Advertising

Duminică, la "România, te iubesc!" de pe Pro TV: Românii, un popor malnutrit

Autor: Pro TV

09.03.2011, 12:27 51

"Ce e mai important? Să fie mâncarea noastră sănătoasă, sauprofitul industriaşilor alimentari mai mare? Într-o lume în carebanul face legea, suntem un popor malnutrit! Mâncăm mult, dar prostşi ajungem invariabil… la spital", a declarat Anca Nastasi,corespondentul Pro Tv care în ediţia din 13 martie a emisiuniiRomânia, te iubesc! porneşte în căutarea mâncării sănătoase, într-oanchetă ce ridică mari semne de întrebare în ceea ce priveştealimentaţia românilor. Pe lângă românii care şi-au creat adevăratereţele de procurare a hranei, telespectatorii vor afla cât de greueste pentru producătorii bio să-şi vândă produsele şi mai ales, cespun medicii care nu mai fac faţă numărului ridicat de bolnaviincurabili. "Chimicalele pe care ni le serveşte industriaalimentară în carne, lapte, pâine, fructe şi legume n-au nici înclin, nici în mânecă cu sănătatea, ci doar cu trasul la cântar, cuprelungirea termenului de valabilitate şi cu profitul", a maiprecizat Anca.

În aceeaşi ediţie a emisiunii va fi "deconspirat" creierul dinspatele întregii reţele de metrou a metropolei New York: nimenialtul decât un român, Mihai Horodniceanu. Acesta coordoneazămodernizarea megastructurii din subteranele New York-ului şi esteunul dintre cei mai respectaţi oameni din administraţia oraşului,fiind responsabil de un proiect de 17,5 miliarde de dolari.

"Veţi vedea cum se zguduie Manhattan-ul când Horodniceanuforează cu maşinării gigant tuneluri în subteran, că meseria lui nue doar să fie un bun inginer constructor, ci şi un excelentpsiholog în relaţia cu locuitorii metropolei care suportă şantierede asemenea anvergură. Şi veţi vedea ce înseamnă să proiectezistaţii de metrou în care să încapă simultan 12 trenuri, săreconsolidezi fundaţii de zgârie-nori", a mai dezvăluit Anca.Povestea unui român emigrat în timpul comunismului care a încercatsă se întoarcă în ţară după Revoluţie, pentru a ajuta ladezvoltarea infrastructurii şi, mai ales, cum s-a lecuit de făcutafaceri aici, duminică, la România, te iubesc!, într-un reportajrealizat de Anca Nastasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO