ZF 24

Evenimentul care pune România pe harta turistică şi culturală a lumii: Festivalul George Enescu va aduce 20.000 de turişti străini şi încasări de 15 mil. euro

Evenimentul care pune România pe harta turistică şi...

Autor: Cristina Rosca

17.01.2015, 16:12 670
Festivalul George Enescu, cel mai important eveniment cultural al anului în România, va aduce la Bucureşti peste 20.000 de turişti străini din toate colţurile lumii, din Japonia în Italia şi din Canada în Belgia. În contextul în care fiecare turist străin va cheltui în medie 600-700 de euro pe cazare, masă şi alte ieşiri în oraş, acest eveniment nu doar va pune România pe harta turistică a lumii, ci va aduce în conturile hotelierilor şi al lanţurilor de restaurante şi magazine 12-15 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.
 
„Cifra de 20.000 de turişti străini corespunde ediţiei 2013 a Festivalului Enescu. Pentru ediţia din 2015, o estimare exactă va putea fi făcută după încheierea evenimentului. Cu siguranţă va fi vorba despre un număr similar sau chiar mai mare de turişti, având în vedere că tendinţa este de creştere. De exemplu, la ediţia din 2011 fuseseră 16.000 de turişti străini. De asemenea, ne-au contactat mai multe agenţii de turism care pregătesc pachete speciale în jurul festivalului“, spune Mihai Constantinescu, directorul Artexim, organizatorul Festivalului George Enescu.
 
Gheorghe Fodoreanu, proprietarul agenţiei de turism Invitation România care aduce turişti străini în România, spune că acest eveniment poate ajuta România nu doar pentru că o pune pe harta turistică lumii ci şi pentru că poate reprezenta un business rentabil pentru jucătorii economici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO