Media & Advertising

Felix Tătaru afiliază GMP Advertising, cea mai mare agenţie independentă din România, gigantului german Jung von Matt: Vânzarea este următorul pas firesc

Felix Tătaru afiliază GMP Advertising, cea mai mare...

Autor: Razvan Muresan

18.02.2014, 12:31 1601

Felix Tătaru, fondatorul grupului de comunicare GMP, cu afaceri de 7 milioane de euro în 2013, a decis să afilieze divizia GMP Advertising companiei germane Jung von Matt, una dintre companiile independente din top trei la nivel mondial.

„Următorul pas normal ar fi vânzarea unui pachet minoritar din societate”, a declarat Felix Tătaru, menţionând că nu există un calendar stabilit în acest sens. „Am cumpărat pachete minoritare, întotdeauna sub 40%, şi de la companiile care s-au afiliat Jung von Matt în Europa Centrală şi de Est, pentru că noi credem spiritul antreprenorial şi cunoştinţele locale sunt esenţiale pentru orice afacere din industria publicităţii”, a spus Dominik Fassl, managing director al Jung von Matt, cea mai mare agenţie germană de publicitate, cu afaceri de peste o sută de milioane de euro în 2013.

Relaţia dintre Jung von Matt şi GMP a început în 2009, când nemţii au început să caute un partener local şi au intrat în contact cu Felix Tătaru. De atunci, GMP Advertising a primit pe filieră germană contul Baumax în România, pentru care a derulat punctual campanii de comunicare. În ultimii cinci ani, mai mulţi creativi de la GMP s-au deplasat la Hamburg pentru a derula schimburi de experienţă.

Acţionariatul GMP nu va suferi modificări în momentul de faţă. Agenţia GMP este deţinută în proporţie de 100% de Felix Tătaru.

Citiţi mai multe despre planurile lui Felix Tătaru pentru afacerea GMP în numărul de luni, 24 februarie, al revistei Business Magazin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO