• Leu / EUR4.9090
  • Leu / GBP5.8036
  • Leu / USD4.7494
Media & Advertising

Filmul "Star Wars: Trezirea Forţei" va depăşi, duminică, pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Filmul "Star Wars: Trezirea Forţei" va depăşi, duminică, pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Autor: Florin Badescu

27.12.2015, 13:41 257

Într-un comunicat de presă oficial, reprezentanţii companiei Walt Disney au anunţat, sâmbătă, că filmul "Star Wars: Trezirea Forţei" a generat încasări de 890,3 milioane de dolari până pe 25 decembrie şi va depăşi pragul de 1 miliard de dolari la sfârşitul acestui weekend, după proiecţiile de sâmbătă şi duminică, informează Reuters.

Acest lungmetraj, al şaptelea film din relansata franciză "Star Wars", a fost lansat pe anumite pieţe internaţionale pe 16 decembrie, cu o zi înainte de premiera sa oficială din America de Nord.

Pelicula va depăşi pragul de 1 miliard de dolari din încasări cel mai târziu duminică, în cea de-a 12-a zi de proiecţii, potrivit companiei de analize şi cercetări de piaţă Rentrak.

Actualul deţinător al recordului mondial în ceea ce priveşte filmul care a ajuns cel mai repede la pragul de 1 miliard de dolari din încasări este lungmetrajul "Jurassic World", produs de Universal Pictures, care a avut nevoie de 13 zile după lansare pentru a atinge acest prag psihologic, precizează aceeaşi companie Rentrak.

Noul film din seria "Star Wars" a depăşit deja "Jurassic World" şi a devenit lungmetrajul cu cel mai bun weekend de debut din istoria box office-ului mondial, obţinând încasări de 529 de milioane de dolari pe plan global.

Reprezentanţii studiourilor Disney spun că noul film "Star Wars" a generat până în prezent încasări de 440,4 milioane de dolari în America de Nord şi de 449,9 milioane de dolari în box office-ul internaţional şi urmează să fie lansat în China, a doua piaţă cinematografică din lume, pe 9 ianuarie. China reprezintă un element crucial în campania organizată de studiourile Disney, care doresc ca noul lungmetraj "Star Wars" să devină filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

În prezent, acest record absolut este deţinut de filmul "Avatar", regizat de James Cameron, care a generat încasări de 2,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Disney a cumpărat drepturile asupra francizei SF "Războiul stelelor" în 2012, contra unei sume de peste 4 miliarde de dolari.

Pelicula "Star Wars: Trezirea Forţei", regizată de J. J. Abrams, este o continuare a faimoasei saga creată de George Lucas, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de cea din episodul al şaselea al seriei, "Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi", lansat în 1983. Luke Skywalker, ultimul maestru Jedi, a dispărut, însă el trebuie neapărat să fie găsit pentru a salva galaxia de acţiunile maleficului Prim Ordin, organizaţia ce a înlocuit Imperiul Galactic. Prinţesa Leia, devenită general, îl trimite pe pilotul de vânătoare Poe Dameron într-o misiune specială, cu obiectivul de a-l găsi pe Luke Skywalker. El se va întâlni în această misiune cu tinerii Finn şi Rey.

Din distribuţia celui de-al şaptelea episod al francizei fac parte, între alţii, Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac şi Simon Pegg.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9090
Diferență: -0,0855
Ieri: 4.9132
Azi: 4.7494
Diferență: -1,1098
Ieri: 4.8027
Azi: 5.8036
Diferență: -0,0809
Ieri: 5.8083
Azi: 5.0470
Diferență: -0,2096
Ieri: 5.0576