Media & Advertising

Greii din media şi agenţiile de rating se vor bate pentru Mergermarket, o companie de ştiri financiare, evaluată la peste 1 mld. lire sterline

Rupert Murdoch

Rupert Murdoch

Autor: Bogdan Cojocaru

13.03.2019, 00:00 77

Companii media tradiţionale, inclusiv News Corp a miliardarului Rupert Murdoch, şi cele mai mari agenţii de rating din lume sunt pe cale să intre într-un război al ofertelor pentru cumpărarea Acuris, proprietarul platformei de ştiri şi analize specializate pe piaţa fuziunilor şi achiziţiilor Mergermarket, scrie Financial Times. 

Licitaţia pentru Acuris va fi lansată săptămâna aceasta, spun surse apropiate situaţiei. News Corp şi trustul de media german Axel Springer se numără printre numele grele care şi-au exprimat recent interesul pentru compania de ştiri financiare, care ar putea atrage peste un miliard de lire sterline prin vânzare. Separat, Fitch, Moody’s şi S&P Global, cele mai mari agenţii de rating la nivel mondial, şi-au exprimat şi ele interesul pentru compania de informaţii pe bază de subscripţie după ce proprietarul acesteia, BC Partners, a ales bancherii care se vor ocupa de vânzare.

Printre eventualii cumpărători figurează şi KKR, Advent International şi Hellman & Friedman din SUA şi EQT din Europa. Oameni apropiaţi situaţiei au declarat că este prea devreme pentru identificarea cumpărătorului cu cele mai mari şanse. Acuris este considerată un activ atractiv pentru că modelul său de business, bazat pe subscripţie, poate aduce accesul la un flux constant de tarife de la 190.000 de clienţi. BC Partners a cumpărat în 2013 compania de la Pearson, fostul proprietar al Financial Times, cu 382 de milioane de lire sterline.

De atunci, fondul suveran de investiţii al Singapore a cumpărat o participaţie de 30% la companie, evaluând afacerea la un miliard de lire sterline.  De când a fost cumpărată de BC Partners, Acuris a înregistrat ca afacere creşteri de două cifre şi profituri brute anuale de 75 de milioane de lire.

De asemenea, grupul de private equity a făcut restructurări sau a vândut unităţile neprofitabile şi a introdus noi produse pentru extinderea businessului. Nikkei a cumpărat în urmă cu patru ani Financial Times de la Pearson cu 844 milioane lire sterline. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO