Media & Advertising

Iohannis: Sub 1% din bugetul familiilor este pentru cărţi

Iohannis: Sub 1% din bugetul familiilor este pentru cărţi

Autor: Mediafax

31.05.2018, 00:00 49

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Bookfest, că în România se alocă sub 1% din buget pentru achiziţia de cărţi, motiv pentru care e nevoie de o politică publică menită să crească interesul pentru carte.

„România a cunoscut o lungă perioadă în care nu aveam acces liber la cărţi, iar dezbaterea de idei era condamnată la clandestinitate. Astăzi, când ne uităm în jur şi vedem standurile atât de multor edituri, nu putem să nu fim recunoscători tuturor celor care se dedică apărării şi difuzării cuvântului scris, pentru că ştim cât de preţioasă este libertatea de expresie.

(...)Suntem, aşadar, datori să apărăm dreptul la exprimare şi, în egală măsură, să înţelegem responsabilitatea care decurge din asumarea libertăţii cuvântului.

Rolul târgurilor de carte este esenţial în promovarea cititului şi a accesului la carte, două elemente fundamentale în lupta pentru reducerea gradului de analfabetism funcţional, tot mai larg răspândit la noi“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO