Media & Advertising

J. J. Abrams va regiza "Războiul Stelelor: Episodul VII"

J. J. Abrams va regiza "Războiul Stelelor: Episodul VII"

Autor: Oana Ghita

25.01.2013, 17:41 1144

După ce compania Disney a cumpărat franciza "Războiul stelelor" de la Lucasfilm, în cadrul unei tranzacţii de 4,05 miliarde de dolari, celebrele studiouri au anunţat că au în pregătire un nou episod al legendarei serii, care a adus încasări totale de 4,4 miliarde de dolari.

Cei de la Disney au precizat că George Lucas, fondatorul Lucasfilm şi producătorul seriei, pentru care a şi regizat episoadele I, IV, V şi VI, va fi "consultant creativ" la noile filme.

Potrivit Variety, "Disney este pe punctul de a parafa acordul cu Abrams".

J. J. Abrams, în vârstă de 46 de ani, stă în spatele unor titluri precum "Misiune: Imposibilă III" (2006), "Star Trek" (2009) şi "Super 8" (2011). De asemenea, este corealizatorul celebrului serial "Lost".

De asemenea, Abrams a terminat recent "Star Trek Into Darkness".

Născută din imaginaţia lui George Lucas, franciza "Războiul stelelor" a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg. Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme "Indiana Jones".

După succesul filmului "Războiul stelelor", care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, "Imperiul Contraatacă" (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi "Întoarcerea lui Jedi" (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

La sfârşitul anilor '90, cineastul producător a adăugat francizei sale alte trei filme noi, ale căror acţiuni se desfăşoară din punct de vedere cronologic înainte de primul film din 1977 - "prequels", în jargonul hollywoodian.

Această nouă trilogie - "Star Wars Episodul I - Ameninţarea fantomei" (1999), "Războiul stelelor: Atacul clonelor" (2002) şi "Star Wars: Episodul III - Răzbunarea Sith" (2005) - a fost în întregime regizată de George Lucas şi i-a avut în distribuţie pe Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman şi Hayden Christensen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO