Media & Advertising

"MasterChef" a fost lider de audienţă, marţi seară, pe toate categoriile de public

Autor: Departamentul Life

15.05.2013, 16:53 307

Pe măsură ce finala se apropie, rândurile se strâng la "MasterChef". Săptămâna aceasta, cei trei juraţi au mai făcut două eliminări, astfel că Rareş şi Ioana au lăsat şorţurile şi au părăsit competiţia. 10 concurenţi au mai rămas în cursă, iar aceştia au avut parte, marţi, de probe inedite şi de noi provocări.

Pro TV a fost lider de audienţă, marţi seară, pe toate categoriile de public, în intervalul de difuzare a emisiunii "MasterChef" (20.23 - 22.29). Astfel, în minutul de maximă audienţă, înregistrat la 21.34, Pro TV obţinea pe publicul său ţintă un vârf de audienţă de 18,9 puncte de rating şi 38,9% cotă de piaţă, de aproape patru ori mai mult decât Antena 1, care atunci obţinea 5,4 puncte de rating şi 11,2 procente din cota de piaţă.

Pro TV a obţinut, în medie, 14,8 puncte de rating şi 32,3% cotă de piaţă, pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, clasându-se astfel pe primul loc în topul audienţelor şi fiind urmat de Antena 1 cu numai 5,5 puncte de rating şi 12% cotă de piaţă. "MasterChef" a condus şi pe publicul din mediul urban, cu o audienţă medie de 11,6 puncte de rating şi 22,3% cotă de piaţă, în vreme ce Antena 1, următoarea clasată, obţinea 5 puncte de rating şi 9,5% cotă de piaţă.

Rareş a fost primul eliminat al serii, după ce nu a reuşit să treacă de "Testul sub presiune". Juraţii au vrut să vadă câte tipuri de carne pot recunoaşte concurenţii. Astfel, cei intraţi la "Testul sub presiune" au avut în faţa ochilor o multitudine de feluri de carne, de la pulpă de porc, miel şi ied la gâscă, porumbel, burtă de vită şi ton. Mecanismul a fost simplu: cine a reuşit să ghicească cele mai multe tipuri de carne s-a salvat şi a intrat în următoarea probă a serii.

Cea de-a doua probă a serii i-a adus pe concurenţi faţă în faţă cu trei figuri îndrăgite ale primului sezon al emisiunii "MasterChef". Andreea Moldovan, Sidia Sissoko şi Bogdan Alexandrescu s-au reîntors marţi seară în platoul "MasterChef" şi şi-au asezonat intrarea cu emoţii şi nostalgie. După o demonstraţie de măiestrie în bucătărie, timp în care cei trei invitaţi au arătat că fac onoare şorţului "MasterChef" pe care l-au purtat, a venit rândul concurenţilor să gătească. Aceştia au fost nevoiţi să reproducă cele trei preparate speciale pe care le-au gătit Andreea, Dexter şi Sissoko. La final, după ce juraţii au gustat din preparatele lor, după ce au analizat cu atenţie aromele din farfurii, au dat şi verdictul: Ioana şi-a luat rămas bun de la toată lumea, încurajată totuşi de cei trei chefi să nu abandoneze niciodată această pasiune şi să continue să gătească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO