Media & Advertising

Moştenirea lui Brâncuşi, duminică, în emisiunea "România, te iubesc! "

Moştenirea lui Brâncuşi, duminică, în emisiunea...

Autor: Departamentul Life

17.05.2013, 17:40 539

137 de ani au trecut de la moartea lui Constantin Brâncuşi, omul care a semnat practic certificatul de naştere al sculpturii moderne şi cel mai important artist pe care România l-a oferit vreodată lumii. Autorităţile române au început un demers fără precent: vor să repatrieze osemintele artistului din cimitirul Montparnasse din Paris.

Duminică, de la ora 18.00, într-o nouă ediţie a emisiunii de anchete jurnalistice "România, te iubesc!", corespondentul Ştirilor Pro TV Paul Angelescu arată cum au înţeles românii să preţuiască moştenirea marelui artist Constantin Brâncuşi.

Uitată de autorităţi, casa de la Hobiţa mai are puţin şi se prăbuşeşte, iar Târgu-Jiu nu atrage turişti deşi acolo se află celebrele opere Coloana infinitului, Masa tăcerii şi Poarta sărutului. Mai mult decât atât, în timp ce la New York Brâncuşi este prezentat ca un sculptor francez de origine română, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie nu reuşeşte să lămurească dacă Brâncuşi a murit cu cetăţenie română sau nu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO