Media & Advertising

Noile industrii: Unul dintre cele mai populare conturi de YouTube a fost vândut pentru aproape 8 milioane de dolari, iar giganţi precum Walt Disney s-au luptat pentru tranzacţie

Noile industrii: Unul dintre cele mai populare conturi de...

Autor: Alex Ciutacu

16.09.2018, 09:34 3226

Unul dintre cele mai populare branduri de pe YouTube a fost cumpărat de un trio veteran din industria de entertainment – care are legături cu jucători precum Disney şi Teletubbies – în contextul în care creatorii independent de conţinut au realizat că singurul mod de a se extinde este prin parteneriatele cu alţi producători, potrivit Bloomberg.

Little Baby Bum – al 9-lea cel mai vizionat canal de YouTube şi un salvator de timp practic pentru părinţii ocupaţi din lumea întreagă – a fost cumpărat de o agenţie denumită Moonbug, care va încerca să utilizeze canalul pentru a lua legătura cu alte companii mari din piaţă, în speranţa de a genera expunere media cu resurse limitate, potrivit cofondatorului Little Baby Bum, Derek Holder.

Clipul de mai jos, produs de Little Baby Bum, reprezintă o compilaţie de rime pentru copii şi este al 20-lea cel mai popular video din istoria YouTube-ului, cu 2,1 miliarde de vizualizări.

Moonbug este o companie fondată de investitorul şi fostul angajat al Walt Disney, Rene Rechtman, de Alfred Chubb şi de John Robson de la WildBrain. Aceasta este o divizie a companiei canadiene DHX Media, cea care controlează branduri faimoase în lumea copiilor precum Popeye, Ben 10 şi Teletubbies.

Rechtman a participat deja la una dintre cele mai mari tranzacţii din istoria YouTube-ului: vânzarea Maker Studios către Disney, într-o tranzacţie de circa 650 de milioane de dolari.

Companii precum Maker au reprezentat în trecut o ţintă pentru companiile tradiţionale de media care încercau să înţeleagă mai bine platforma YouTube, considerată un bulevard de audienţe care are potenţialul de a fi adus înspre televiziunile tradiţionale, dar şi de a continua să existe doar pe internet.

Tranzacţia este estimată la circa 7,8 milioane de dolari, însă detaliile oficiale sunt confidenţiale. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO