Media & Advertising

Olimpicii la matematică, despre viitorul României, la “După 20 de ani”

Olimpicii la matematică, despre viitorul României, la “Dupa 20 de ani”

Autor: Pro TV

09.12.2012, 17:05 475

Pe 9 decembrie, in ziua in care romanii aleg directia in care se va indrepta viitorul Romaniei pentru urmatorii patru ani, trei dintre olimpicii castigatori ai laurilor in concursurile internationale de matematica au vorbit, la "Dupa 20 de ani", despre modul in care vad viitorul Romaniei.

Andreea Magalie, castigatoare a medaliei de argint la Olimpiada Internationala din Rusia, Stefan Gramatovici, medalia de argint, la aceeasi olimpiada si Radu Bumbacea, aur, la Olimpiada Internationala din Argentina si student la Cambridge au vorbit cu jurnalistii Cristian Hostiuc, Claudiu Pandaru si moderatorul emisiunii Cristian Leonte despre perspectivele pe care le ofera Romania unor astfel de tineri, cauzele rezultatelor dezastruoase din ultimii ani de la bacalaureat si sansele ca situatia sa se schimbe pe viitor.

"Metehnele" romanilor si coruptia incepand de la nivelul cel mai de jos si pana la varf au fost acuzate de tinerii olimpici. "Romania este o tara murdara din punct de vedere moral", crede Andreea Magalie, care a adaugat ca nu vede Romania ca un loc unde sa ramana in continuare. Ceea ce le poate oferi societatea romaneasca unor astfel de tineri este nesemnificativ fata de perspectivele care li se deschid prin studiul in strainatate.

Situatia dezastruoasa de la examenul de bacalaureat a aratat pura realitate si "e bine ca nu ne mai mintim", crede Stefan Gramatovici.

Discutia despre cum va arata viitorul Romaniei a starnit controverse intre olimpicii la matematica, pentru ca, daca Andreea Magalie il descria ca foarte sumbru, Radu Bumbacea e de parere ca un viitor mai bun porneste de la exemplul personal mai bun, oricat de timid ar parea acest inceput.

Cu un singur lucru au fost insa de acord olimpicii: generatia tinerilor care acum isi cauta un viitor mai bun peste hotare este foarte valoroasa si, daca acestia s-ar intoarce in tara, lucrurile s-ar putea schimba. Lucru pe care fiecare dintre ei recunoaste ca l-ar face.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO