Media & Advertising

Oscar 2012: paradă de eleganţă pe covorul roşu. Galerie FOTO

Milla Jovovich

Oscar 2012 - Covorul rosu

Autor: Laura Mitran

27.02.2012, 11:12 2949

"The Artist" a devenit primul film non-anglo-saxon recompensat cu Oscar, iar protagonistul peliculei, Jean Dujardin, primul actor francez care câştigă un premiu al Academiei americane pentru interpretare masculină, la gala care a avut loc duminică, la Los Angeles.

"The Artist", de Michel Hazanavicius, a obţinut cinci statuete Oscar, duminică seară, la cea de-a 84-a gală de decernare a premiilor Academiei americane, un succes fără precedent pentru un film francez.

Producătorul Thomas Langmann a devenit primul francez recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film. Înaintea sa, au mai fost nominalizaţi la râvnitul trofeu producătorii lungmetrajului "Pianistul" - Roman Polanski, Alain Sarde şi Robert Benmussa -, însă pelicula, coproducţie franceză, nu a obţinut Oscarul pentru cel mai bun film.

În schimb, Roman Polanski a fost primul cineast francez premiat cu Oscarul pentru regie, pentru "Pianistul" (2002), iar Michel Hazanavicius a devenit cel de-al doilea, duminică seară.

Hazanavicius s-a declarat "cel mai fericit regizor din lume" când şi-a primit trofeul, iar când a urcat din nou pe scenă, alături de echipa filmului "The Artist", la finalul galei, i-a mulţumit de trei ori succesiv regizorului şi scenaristului Billy Wilder.

"The Artist" a devenit cel de-al doilea film mut premiat cu Oscar din istoria acestor trofee, după "Wings", prima peliculă recompensată cu celebra statuetă. Se întâmpla în 1929, la cea dintâi ediţie a premiilor Oscar, de care Jean Dujardin a amintit duminică, spunând: "Biletele costau 5 euro şi totul dura 15 minute. Vremurile s-au schimbat".

Dujardin şi-a primit statueta pentru cel mai bun actor în rol principal cu mult entuziasm, strigând în engleză şi franceză: "Este grozav!", "Da!", "Victorie!". "Iubesc ţara voastră", a mai spus actorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO