Media & Advertising

(P) Compania Ana şi Cornel atinge excelenţa operatională prin implementarea SAP

(P) Compania Ana şi Cornel atinge excelenţa...

Autor: Publicitate

17.06.2014, 10:11 3000

Compania Ana şi Cornel anunţă  finalizarea cu succes a proiectului SAP, ce va permite automatizarea eficientă a tuturor proceselor din cadrul companiei, implementând standarde performante de management, cu ajutorul uneia dintre cele mai complexe suite de aplicaţii SAP.

Proiectul a fost demarat in luna februarie a anului trecut, oferta companiei Plaut Consulting fiind desemnată câştigătoare, în urma unei licitaţii la care au participat furnizori din întreaga ţară.

Activitatea companiei Ana şi Cornel este una foarte complexă, reunind sub aceeaşi umbrelă mai multe zone distincte de activitate, care necesită atenţie în gestionare: producţia preparatelor din carne, distribuţia naţională către hipermarketuri şi 3000 de clienţi, export, comercializarea produselor finite printr-un lanţ de peste 75 de magazine proprii, în paralel cu planificarea transportului  prin intermediul unei flote de 150 de autovehicule.

 În aceste condiţii, implementarea unei soluţii software integrate care să optimizeze şi să crească eficienţa întregului flux de procese, reprezintă o condiţie esenţială pentru a asigura succesul activităţii companiei.

Decizia implementării sistemului de gestiune integrat vine ca o continuare firească a investiţiilor realizate în ultimii ani, în toate departamentele companiei. Răspundem în acest fel unei dezvoltări constante a businessului şi exigenţei consumatorilor în alegerea unor produse de calitate. Utilizarea unui sistem ERP ne oferă ocazia optimizării tuturor proceselor din cadrul companiei, asigurându-ne totodată partenerii de transparenţă şi profesionalism. De asemenea, putem vorbi despre o echipă care s-a dezvoltat excelent din punct de vedere profesional şi aceasta este, poate, cea mai mare realizare a proiectului”  a declarat Carmina Paraschiv, Director General al companiei Ana şi Cornel.

Carmina Paraschiv, Directorul General al companiei Ana şi Cornel

Pentru a răspunde eficient provocărilor specifice activităţii companiei, proiectul a inclus o suită de soluţii SAP, de la soluţia SAP ERP pentru gestionarea proceselor interne şi resurselor companiei la SAP CRM, pentru o mai bună interacţiune cu clienţii şi soluţia SAP Retail Execution pentru optimizarea procesului de vânzare a reţelei de distribuţie.

Astfel, suita de soluţii implementată permite gestiunea tuturor proceselor specifice industriei, de la achiziţia cărnii la depozitare, tranşare, producţie, urmărire lot, picking şi vânzări, asigurând o mai bună gestiune contabilă şi făcând posibilă analiza profitabilităţii. În plus, datorită integrării native a aplicaţiilor SAP utilizate, nevoia de a prelucra manual datele a scăzut, eliminându-se astfel riscul apariţiei datelor redundante şi contribuind la obţinerea de informaţii şi rapoarte online, disponibile atât la nivel local, cât şi pentru managementul companiei.

O echipă de 12 consultanţi Plaut Consulting România a asigurat livrarea aplicaţiei şi a oferit asistenţă de specialitate privind interconectarea cu sistemele existente si implementarea unor noi proceduri de lucru si bune practici în afaceri.

“Industria de prelucrare a cărnii este extrem de competitivă, fiind caracterizată prin cheltuieli mari de producţie, reglementări stricte impuse de Uniunea Europeană şi un consumator final sensibil la preţ. În acest context de piaţă, orice companie care îşi doreşte să crească sănătos are nevoie de o modalitate eficientă care să îi asigure transparenţa costurilor şi care să o ajute să îşi administreze integrat toate procesele. Ana şi Cornel utilizează acum o suită de soluţii SAP extrem de complexă care îi va permite companiei să îşi îmbunătăţească activitatea şi să devină mai profitabilă, asigurându-i o bază informaţională solidă de dezvoltare. Succesul proiectului în timp util se datorează faptului că toate părţile s-au implicat activ în susţinerea procesului de implementare”, a menţionat domnul Robert Novak , director Plaut Consulting România. 

Ana şi Cornel

Ana şi Cornel este o companie românească fondată în anul 1994, cu activitate în domeniul producţiei preparatelor din carne având o cifră de afaceri de 50 de milioane euro, peste 800 de angajaţi şi o cotă de piaţă de 5%. Cu o istorie de peste 20 de ani de tradiţie, compania Ana şi Cornel se situează constant în primele trei locuri din topul celor mai importante companii producătoare de mezeluri din România, având o capacitate de producţie de 20.000 de tone anual şi respectând cele mai înalte standarde de calitate şi de management.

 

Produsele companiei sunt comercializate sub brandul “De la Ana şi Cornel – mezeluri de familie”  într-o reţea de peste 75 de magazine proprii către peste 3000 de clienţi din întreaga ţară.

Mezelurile de familie de la Ana şi Cornel sunt: salamuri, cârnaţi, specialitâţi, crud-uscate, semipreparate precum şi carne proaspătă de porc, vită, pasăre, toate create şi produse după reţete tradiţionale şi cu maximă atenţie la sănătatea consumatorului.  

Plaut Consulting România

Compania a fost fondată în 1946, la Hanovra, de către Hans-Georg Plaut. Pornind de la metoda sa de calculare a costurilor marginale şi a costurilor directe, grupul de consultanţă Plaut reprezintă, de peste 65 de ani, o referinţă pentru standardele managementului modern. Cu mai bine de 1.000 de proiecte finalizate, Plaut se numără printre cei mai de succes partenerii ai SAP de peste 30 de ani. Plaut Consulting Group este prezent în Germania, Elveţia, Austria şi o serie de ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, Cehia, Polonia şi Rusia, şi numără peste 250 de angajaţi. Din septembrie 2011, Plaut este membră a grupului msg system.

www.plaut.com

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO