Media & Advertising

(P) RoSEFF, finanţare la momentul oportun pentru companiile aflate în dezvoltare

(P) RoSEFF, finanţare la momentul oportun pentru...

Autor: Publicitate

04.11.2014, 10:36 588

Compania clujeană PROFINOX, unul dintre principalii jucători autohtoni din industria instalaţiilor din inox, s-a axat încă de la lansarea pe piaţă în investiţii pentru retehnologizare, reuşind astfel să îşi crească cifra de afaceri an de an. Programul UE BERD Facilitate de Finanţare a Energiei Durabile pentru IMM din România - RoSEFF a facilitat atingerea ţintei de investiţii a companiei de anul trecut şi a adus într-un interval de timp scurt finanţarea de care firma avea nevoie pentru a-şi consolida relaţia  cu clienţi de top atât din România, cât şi din pieţele vest europene.

“Scăderea directă a  costurilor de producţie prin creşterea eficienţei, reducerea consumului de energie electrică şi precizia mult mai mare a noului echipament sunt principalele beneficii pe care le-am observat după implementarea proiectului” spune Zoltan Kiss, directorul economic al firmei producătoare de instalaţii din inox PROFINOX, referindu-se la achiziţia recentă a unui utilaj printr-o finanţare UE BERD RoSEFF,  realizată prin intermediul BRD Groupe Société Générale.

Finanţat de Uniunea Europeană (UE) prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), programul RoSEFF reprezintă o formă de sprijin pentru companiile care îşi propun reducerea consumului de energie şi eficientizarea producţiei. Prin intermediul acestuia, companiile pot accesa împrumuturi de până la un milion de euro prin BRD, beneficiind de consultanţă tehnică gratuită  din partea Tractebel Engineering şi granturi europene de până la 15% din valoarea creditului acordat.

Pentru companiile autohtone, reprezintă o oportunitate de creştere a competitivităţii prin modernizarea liniilor de producţie, aspect relevat de firma clujeană PROFINOX.

Compania, înfiinţată în urmă cu zece ani în Cluj-Napoca de inginerul Ferenc Ilyes, are 40 de angajaţi şi a ajuns anul trecut să totalizeze venituri de circa  2 milioane de euro. Anul acesta, afacerile companiei vor ajunge la 2,5 milioane de euro, potrivit estimărilor directorului economic al acesteia. Compania a crescut an de an, pe seama axării firmei încă de la început pe conceperea de produse din oţel inoxidabil pe nişele domeniilor alimentar şi farmaceutic. Cele două domenii sunt caracterizate prin produse finite de tip unicat, astfel că reprezentanţii companiei au direcţionat activitatea acesteia în oferirea de soluţii personalizate pentru cerinţele clienţilor din aceste industrii. “Scopul nostru este de a furniza pieţei specializate din domeniul oţelului inoxidabil produse şi servicii de un grad ridicat de calitate într-un mod cât mai profesionist”, explică directorul economic al firmei abordarea companiei.

Până în prezent, compania şi-a atins ţinta, reuşind să încheie contracte cu clienţi precum Pepsi Co. România, Unilever, Perla Harghitei, Apemin Tuşnad, Sandoz, Albalact, Alpin 57 Lux, Strauss România, Chipita România, Actavis, Gedeon Richter, grupul Cora. Pe lângă clienţii interni, compania îşi exportă produsele unor clienţi din pieţele vest-europene, în ţări precum Franţa, Germania şi Suedia, ajungând ca în prezent să realizeze 55-60% din afaceri pe pieţele internaţionale. 

Pentru a reuşi să facă faţă competitorilor străini, clujenii şi-au propus încă de la început să dezvolte în mod continuu societatea şi să eficientizeze munca în cadrul acesteia.

Activitatea firmei se desfăşoară într-o hală de 1.100 de metri pătraţi în care se află două poduri rulante pentru mişcarea pieselor mari pe toată lungimea utilă a halei, la care se adaugă alte utilaje performante specifice industriei oţelului şi care necesită anual investiţii pentru utilaje similare. Astfel, clujenii investesc anual între 70.000 şi 80.000 de euro în tehnologizarea unităţii de producţie. ”Încă de la început, am pus accent pe echiparea firmei cu scule şi utilaje performante, care să contribuie în mod direct la gradul ridicat de calitate al produselor livrate.” În acest context, programul UE BERD RoSEFF a venit la momentul potrivit. După ce au aflat despre program de la reprezentanţii BRD, într-un interval de timp foarte scurt, de câteva săptămâni, au reuşit să înlocuiască utilajul vechi.

”Suntem ferm hotărâţi să facem investiţii şi să dezvoltăm compania PROFINOX, aveam nevoie de un utilaj nou pentru îndoit tabla mult mai performant faţă de ce aveam înainte, iar aceste fonduri au venit exact la momentul oportun.”

Prin derularea programului, au accesat finanţare BERD prin BRD în valoare de 80.000 de euro şi au primit un grant de 12.000 de euro, reuşind să achiziţioneze utilajul performant de îndoit tabla de 250 de tone.

Acest tip de program reprezintă un sprijin în dezvoltarea companiei PROFINOX, iar clujenii nu ar ezita să acceseze din nou programul RoSEFF, recomandându-l şi altor antreprenori români. ”Aceste fonduri trebuie folosite la maximum pentru dezvoltarea industriei româneşti şi creşterea competitivităţii companiilor din România pe pieţele naţionale şi internaţionale”, concluzionează directorul economic al PROFINOX.

 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO