Media & Advertising

"Piraţii din Caraibe 4" - cel mai vizionat film în cinematografele româneşti în 2011

Autor: Mediafax

19.12.2011, 17:37 206

Filmul "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi" a fost cel mai vizionat film în cinematografele româneşti în 2011, cu 346.434 de spectatori şi încasări de 6.725.190 de lei, potrivit informaţiilor furnizate MEDIAFAX de Asociaţia Film România.

Filmul "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi" îl prezintă din nou pe teribilul şi carismaticul pirat Jack Sparrow (Johnny Depp), care este pregătit pentru noi aventuri. În această poveste despre adevăr, trădare, tinereţe şi moarte, căpitanul Jack Sparrow reîntâlneşte o femeie din trecutul său şi habar nu are dacă între ei se reaprinde scânteia dragostei sau ea doar îl foloseşte pentru a găsi legendara Fântână a Tinereţii.

Pe locul al doilea s-a clasat "Marea Mahmureală II", care a avut 202.625 de spectatori şi încasări de 3.272.937 de lei. "Marea Mahmureală II" este continuarea marelui succes din 2009, "Marea Mahmureală", care a devenit comedia interzisă minorilor cu cele mai mari încasări din toate timpurile şi a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film din categoria "comedie sau musical".

Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) şi Doug (Justin Bartha) călătoresc în exotica Thailandă, unde are loc nunta lui Stu. După o petrecere a burlacilor de neuitat în Las Vegas, Stu nu vrea să rişte din nou şi optează pentru o variantă sigură şi liniştită: un simplu prânz cu prietenii înainte de ceremonie. Totuşi, lucrurile nu merg întotdeauna aşa cum au fost plănuite. Şi dacă ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas, ce se întâmplă în Bangkok depăşeşte orice imaginaţie.

Pe poziţia a treia în clasament se regăseşte "Zori de Zi - Partea I", care a avut 195.950 de spectatori şi încasări de 3.114.949 de lei.

"Zori de Zi - Partea I", din seria "Amurg/ Twilight", a fost adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution şi prezintă povestea de dragoste dintre Bella şi Edward, care pare că se îndreaptă spre un făgaş aproape normal. Vampirul şi iubita sa muritoare par să se bucure acum de o căsătorie liniştită, dar nu pentru mult timp. După controversata nuntă, Bella şi Edward pleacă în Rio de Janeiro pentru luna de miere. Bella rămâne însărcinată şi, cum legătura lor nu ar fi trebuit să dea naştere unui urmaş, venirea pe lume a creaturii hibride aproape că o ucide pe Bella. Singura ei şansă de supravieţuire este ca Edward să o transforme în vampir.

Primele trei lungmetraje din franciza de succes "Twilight" - "Amurg", de Catherine Hardwicke, "Saga Amurg: Lună Nouă", în regia lui Chris Weitz, şi "Saga Amurg: Eclipsa", de David Slade - au obţinut împreună încasări de 1,8 miliarde de dolari.

Pe locul al patrulea în top s-a clasat filmul "O poveste încâlcită/ Tangled", care a avut 186.981 de spectatori şi încasări de 3.666.506 lei.

Când cel mai căutat bandit al regatului, Flynn Rider, se ascunde într-un turn misterios, este luat ostatic de Rapunzel, o frumoasă captivă acolo, care are un păr blond, lung şi magic.

Rapunzel, care caută biletul de ieşire din turnul unde a fost ferecată timp de mulţi ani, face o înţelegere cu frumosul hoţ şi duoul atipic pune la cale un plan de evadare, alături de un cal super-poliţist, Maximus, un cameleon super-protector, Pascal, şi o gaşcă de tâlhari aspri.

Pe poziţia a cincea s-a situat "Furios şi iute la puterea a cincea", care a avut 182.027 de spectatori şi încasări de 2.888.408 lei. Vin Diesel şi Paul Walker conduc o echipă formată din toate starurile care au jucat în filmele anterioare ale francizei clădite pe viteză - "Fast Five". În al cincilea film al seriei, fostul poliţist Brian O'Conner (Paul Walker) face echipă cu fostul puşcăriaş

Dom Toretto (Vin Diesel), de partea cealaltă a legii.

Pe locul al şaselea s-a clasat "Transformers 3", care a avut 166.636 de spectatori şi încasări de 3.421.947 de lei. "Transformers 3" aduce din nou pe marile ecrane celebrii roboţi aflaţi în situaţia de a salva omenirea de pericolul pe care îl prezintă nişte maşinării malefice.

Pe locul următor s-a situat "Nemuritorii: Războiul zeilor", care a avut 154.725 de spectatori şi încasări de 3.282.674 de lei. La ere după ce mitica luptă dintre Zei şi Titani s-a încheiat, o nouă forţă malefică ameninţă ţinuturile: însetat de putere, regele Hyperion (Mickey Rourke) declară război umanităţii. După ce strânge o armată de soldaţi desfiguraţi de propria lui mână, răscoleşte Grecia în căutarea unei arme cu puteri magice - Arcul lui Epirus, făurit de însuşi Ares.

Pe locul al optulea s-a clasat "Cei trei muschetari", care a avut 153.148 de spectatori şi încasări de 3.157.968 de lei. Urmându-şi visul de a deveni muschetar, D'Artagnan (Logan Lerman) pleacă la Paris, unde îi găseşte pe Athos (Matthew Macfadyen), Aramis (Luke Evans) şi Porthos (Ray Stevenson) în slujbe mizere, în căutarea unei cauze care să le spele numele. Cu trei ani înainte, după ce au furat un proiect secret dintr-un seif veneţian, au fost trădaţi de partenera lor Milady (Milla Jojovich), care i-a vândut planul ducelui de Buckingham (Orlando Bloom).

Pe locul al nouălea se regăseşte filmul care a încheiat fenomenul "Harry Potter": "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2". Filmul a avut 150.883 de spectatori şi încasări de 2.941.580 de lei. În acest ultim capitol, tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia epică dintre Harry Potter şi cel mai mare duşman, Lordul Cap-de-mort. Lunga călătorie ia sfârşit cu dramatica încleştare între bine şi rău.

Pe poziţia a zecea s-a clasat filmul de animaţie "Kung Fu Panda 2", cu 133.629 de spectatori şi încasări de 2.286.553 de lei. "Kung Fu Panda 2" prezintă noile aventuri ale viteazului urs panda Po şi ale prietenilor săi.

Datele furnizate de Asociaţia Film România au fost actualizate cel mai recent pe 9 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO