Media & Advertising

Preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România marcată de Ministerul Comunicaţiilor: Romfilatelia a lansat o emisiune de timbre dedicată evenimentului

Preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către...

Autor: Cristina Bellu

07.01.2019, 15:01 78

Romfilatelia, companie aflată în portofoliul Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a lansat o emisiune de mărci poştale dedicată preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019.

“Timbrul uneşte trecutul, prezentul şi viitorul, fiind o mărturie a istoriei şi a tot ceea ce au realizat înaintaşii noştri. Am regăsit istoria în valorile Uniunii Europene, dar ne-am propus să marcăm prezentul şi să conservăm identitatea românească.”, spune Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Pe timbrul emisiunii de mărci poştale cu valoarea nominală de 5 lei este ilustrat logo-ul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene care indică o “Uniune Europeană în mişcare, sigură pe sine, dinamică, dar şi ataşată de valorile sale.”

Emisiunea de mărci poştale este disponibilă în unităţile Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, precum şi în magazinul online al instituţiei.

România a început parcursul către aderarea la UE în februarie 1993, dată la care a fost semnat Acordul de asociere a României. Oficial, cererea de aderare a fost depusă în iunie 1995, iar în decembrie 1999, Consiliul European decidea deschiderea negocierilor de aderare cu România, alături de alte şase state.

Negocierile au fost deschise pe  februarie 15 februarie 2000 şi s-au încheiat, la nivel tehnic, pe 14 decembrie 2004. La 25 aprilie 2005, la Luxemburg, a fost semnat Tratatul de aderare a României şi Bulgariei la Uniunea Europeană. România a devenit stat membru al UE la 1 ianuarie 2007.

În perioada 1 ianuarie-30 iunie 2019, România va asuma, în premieră, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO