Media & Advertising

Profesorul X, personaj central în franciza "X-Men", ucis de compania Marvel Comics

Profesorul X, personaj central în franciza "X-Men", ucis de compania Marvel Comics

Autor: Florin Badescu

13.09.2012, 18:09 2283

În cel mai recent număr al revistei de benzi desenate "Avengers vs. X-Men", lansat miercuri, Profesorul X, un personaj aflat într-un scaun cu rotile, înzestrat cu puteri telepatice, al cărui nume "real" este Charles Xavier, este ucis de personajul Cyclops, un membru din echipa sa de super-mutanţi "X-Men".

"Atunci când am lansat revista «Avengers vs. X-Men», nu ne-am propus să ucidem niciun personaj, dar, pe măsură ce povestea lor a înaintat, a devenit evident faptul că aceasta va fi ultima aventură pentru Charles Xavier", a declarat Axel Alonso, editorul-şef al companiei Marvel Entertainment.

"Fiţi siguri însă că moartea lui va zgudui întregul univers Marvel, iar acest fapt va duce la lansarea altor reviste, precum «Uncanny Avengers» şi «All-New X-Men», în această toamnă", a declarat Axel Alonso.

Continuarea acestui eveniment va fi relatată în următorul număr al revistei "Avengers vs. X-Men", care va apărea pe piaţă pe 3 octombrie.

Personajele din grupul de super-mutanţi "X-Men" au fost aduse la viaţă pe marele ecran într-o serie de trei filme - "X-Men" (2000), "X-Men 2" (2003) şi "X-Men: Ultima înfruntare" (2006) - în care Patrick Stewart a interpretat rolul Profesorului X, iar James Marsden pe cel al personajului Cyclops. În filmul din 2011 "X-Men: Cei dintâi", a cărui acţiune o precede pe cea din trilogia amintită, rolul Profesorului X a fost interpretat de actorul britanic James McAvoy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO