Media & Advertising

Proiectul eCustoms implementat de Siveco în Turcia, printre cele mai bune proiecte internaţionale

Proiectul eCustoms implementat de Siveco în Turcia, printre cele mai bune proiecte internaţionale

Autor: Departamentul Economic

13.11.2012, 14:50 323

Proiectul de eCustoms implementat de Siveco România la Autoritatea Vamală din Turcia a fost ales finalist în competiţia celor mai bune proiecte internaţionale - IPMA 2012, categoria proiecte de dimensiuni medii, informează un comunicat al companiei.

Potrivit comunicatului, o dată pe an cele mai bune proiecte din lume sunt recompensate de Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA), această competiţie certificând excelenţa în management. În acest an, titlul de Finalist al competiţiei IPMA 2012, categoria proiecte de dimensiuni medii, a fost oferit companiei SIVECO Romania pentru proiectul NCTS - New Computerized Transit System dezvoltat şi implementat la Autoritatea Vamală din Turcia.

Siveco precizează că sistemul IT destinat vămilor constă într-o suită de aplicaţii interoperabile, integrate şi accesibile care facilitează schimbul electronic de date în cadrul proceselor vamale de bază. Acesta ajută la creşterea eficienţei procedurilor de tranzit, la prevenirea şi detectarea fraudelor, accelerarea şi securizarea operaţiunilor desfăşurate în cadrul unei proceduri de tranzit, îmbunătăţirea comunicării şi coordonării între administraţiile vamale.

"Suntem foarte încântaţi că am fost nominalizaţi ca finalişti în cadrul unei competiţii de prestigiu la nivel mondial, deoarece acest lucru confirmă faptul că munca noastră este din nou apreciată şi recunoscută şi că SIVECO România este una dintre companiile care dezvoltă proiecte de anvergură cu management de excelenţă. Experienţa companiei noastre în domeniul vamal este dobândită prin implicarea pe parcursul a peste 15 ani, în proiectarea, dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT integrate complexe", a declarat Dan Tuhar, directorul departamentului eCustoms din cadrul Siveco Romania.

NCTS este un sistem computerizat pentru controlul mişcării mărfurilor aflate în tranzit care nu sunt în liberă circulaţie pe teritoriul Uniunii Europene (UE) şi ţărilor EFTA (European Free Trade Association). Comisia Europeană solicită ca ţările candidate să aibă un sistem de tranzit computerizat complet compatibil şi interoperabil. Astfel, pregătirea Administraţiei Vamale din Turcia pentru aderarea la Convenţia Comună de Tranzit şi conectarea la NCTS în contextul UE este o precondiţie a aderării la Uniunea Europeană.

IPMA este autoritatea cea mai respectată în project management, juriul internaţional care girează competiţia anuală IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism şi exigenţă. În acest an, competiţia celebrează a 26-a ediţie. Premiile International Project Management Association IPMA se acordă anual la trei categorii: Proiecte Mega-sized, Proiecte Big-Sized şi Proiecte Medium-Sized. Proiectele sunt impărţite pe categorii după criterii care ţin de anvergura efortului de realizare şi a ariei de utilizare. Anul trecut, la Gala International Project Management Association, care a avut loc în Australia, proiectul New Computerized Transit System dezvoltat de Siveco România la Autoritatea Naţională a Vămilor a obţinut marele titlu "Winner IPMA Awards 2011".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO