Media & Advertising

Raluca Strămăturaru, sportiva care a obţinut cel mai bun rezultat al României la JO de Iarnă din ultimii 24 de ani

Raluca Strămăturaru

Raluca Strămăturaru

Autor: Dragoş Dinu

14.02.2018, 00:05 360

Raluca Strămăturaru, sportivă româncă în vârstă de 32 de ani, a obţinut cel mai bun rezultat al României la Jocurilor Olimpice de Iarnă din ultimii 24 de ani, în cadrul Olimpiadei de la Pyeongchang, din Coreea de Sud.

Sportiva româncă concurează încă din anul 1996 la proba de sanie, însă rezultatul obţinut anul acesta este cel mai bun din carieră.

Raluca Strămăturaru a intrat în ultima zi de competiţie de pe poziţia a zecea. Luni seara a avut două manşe curate, care au umplut de optimism delegaţia tricoloră. „Un loc între primele zece ar fi remarcabil”, declara preşedintele COSR, Mihai Covaliu, înaintea ultimelor două coborâri. După prima manşă, Raluca a mai urcat o poziţie. Locul 9 i-a adus şi calificarea în finală, unde au avut acces primele 20 clasate de până atunci. În runda decisivă s-a intrat în ordine descrescătoare, ceea ce a pus presiune pe sportivele clasate în faţă. Americanca Emely Sweeney a cedat prima şi s-a răsturnat, rămânând întinsă pe gheaţă. Câteva minute, tribuna a amuţit, atât timp cât doctorii i-au acordat sportivei primul ajutor. Sweeney s-a ridicat, în aplauzele spectatorilor, iar finala s-a reluat, cu şi mai mare tensiune. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO