Media & Advertising

Retrospectiva anului 2012 şi oameni de business-dovezi ale globalizarii, în Business Magazin

Retrospectiva anului 2012 şi oameni de business-dovezi...

Autor: Departamentul Economic

17.12.2012, 16:26 223

Materialul de copertă pe care noul Business Magazin îl propune cititorilor săptămâna aceasta, începând de luni, este "Personalitatea anului 2012: Expantreprenorul", poveştile antreprenorilor de origine străină care au dezvoltat afaceri şi deţin companii importante, dovezi vii ale globalizării.

Din noul număr al revistei cititorii vor afla poveştile unor oameni care au venit în România, au dezvoltat aici afaceri şi nu s-au lăsat descurajaţi de mediul social, politic sau economic nu foarte prietenos, nici de "amănunte" cum sunt cunoaşterea limbii şi a cutumelor societăţii.

Jabbar Kanani - libanezul de origine azeră, care a clădit cea mai interesantă formă de companie agricolă şi care pune în mişcare o cincime din agricultura românească, Wargha Enayati - fondatorul reţelei de clinici private Regina Maria, acum acţionar minoritar al businessului evaluat la circa 35 de milioane de euro pe an şi omul de afaceri italian Enrico Perini, care a ajuns pentru prima dată în România în urmă cu 19 ani şi a construit de la zero un grup de firme ce au ajuns să ruleze în 2009 afaceri de 350 de milioane de euro, cu activităţi în şapte ţări din regiune, sunt doar câţiva dintre cei care au avut iniţiative de care investitorii autohtoni s-au ferit şi, într-o lume globalizată, şi-au clădit aici un cămin, având cuvinte frumoase despre România.

În material sunt amintiţi şi românii de peste hotare, oameni cu care ne putem mândri. Românul Florin Simion a fost desemnat "omul de afaceri străin al anului" în Italia, în luna septembrie a acestui an, la a patra ediţie a festivalului "MoneyGram Award 2012". Simion este fondatorul unei companii de import-export cu 34 de angajaţi şi o cifră de afaceri de circa 19 milioane de euro. La acelaşi festival Anişoara Marin a fost premiată la categoria "Inovaţie antreprenorială".

Numarul lansat în 17 decembrie al Business Magazin cuprinde, la secţiunea Iinternaţional, o retrospectivă a anului economic 2012 în ceea ce priveşte diferitele sectoare din piaţa românească. Din punct de vedere al energiei, al finanţelor, bursei, turismului, domeniului IT&C, farma, retail, construcţii, transporturi şi agricultură, anul 2012 a fost un an plin de evenimente, dar care nu a adus schimbări majore.

În plus, revista conţine o serie de subiecte de actualitate, analize şi comentarii, grupate în secţiunile: Retrospectivă - Cele mai importante evenimente de business din 2012; Auto - Accentul s-a mutat de la vânzări la producţie pe una dintre cele mai dificile pieţe; Aviaţie - Harta zborurilor low-cost în 2013 - noile destinaţii pe care le propun operatorii. Aceste subiecte şi altele de interese care pot fi citite în revista Business Magazin disponiblă doar în reţelele Inmedio şi Relay.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO