Media & Advertising

Rolul Sophiei Loren în "Maşini 2/ Cars 2", un omagiu lui Walt Disney

Rolul Sophiei Loren în "Maşini 2/ Cars 2", un omagiu adus lui Walt Disney

Autor: Florin Badescu

16.06.2011, 17:01 468

Actriţa italiană Sophia Loren a declarat că a acceptat rolul dinlungmetrajul de animaţie "Maşini 2/ Cars 2" deoarece a dorit săaducă un omagiu legendarului Walt Disney, care a ajutat-o laînceputurile carierei ei, învăţând-o cum să îşi stăpâneascăemoţiile, informează contactmusic.com.

Sophia Loren a asigurat vocea personajului Mama Topolino înacest lungmetraj de animaţie realizat de compania Disney/Pixar şi aspus că a acceptat acest rol pentru a aduce un omagiu legendaruluidirector al companiei Disney, decedat în 1966, care a ajutat-o înprimii ani din carieră.

"Mă aflam la Los Angeles în urmă cu foarte mulţi ani, pentru aprimi un premiu. Eram teribil de emoţionată şi foarte, foartetânără şi l-am cunoscut pe Walt Disney. A fost o seară de neuitat.Am stat de vorbă şi el m-a ajutat să-mi stăpânesc mai bineemoţiile. Acest rol reprezintă felul meu de a-l omagia pe Disney",a declarat actriţa italiană pentru rubrica Page Six din cotidianulNew York Post.

Filmul de animaţie "Maşini 2/ Cars 2" va avea premiera pe marileecrane din România pe 5 august.

Filmul original "Maşini/ Cars", regizat în 2006 de JohnLasseter, a primit două nominalizări la premiile Oscar şi a generatîncasări de 461,9 milioane de dolari pe plan mondial.

Remarcată în 1950, în rolul unei sclave în filmul "Quo Vadis",actriţa italiană a jucat alături de cei mai mari actorihollywoodieni ai anilor '50 şi '60 şi a alcătuit un cuplu miticîmpreună cu compatriotul ei Marcello Mastroianni în câtevalungmetraje foarte apreciate.

Rolul ţărăncii din "Ciociara" de Vittorio De Sica (1960) i-aadus Sophiei Loren premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rolprincipal şi premiul pentru interpretare feminină la Cannes.

Discretă în ultimii ani, Sophia Loren şi-a făcut reapariţia înfaţa proiectoarelor în 2010, la un post TV italian, într-un filminspirat din viaţa ei, în care actriţa interpretează rolul mameisale, dar şi pe marile ecrane, cu un rol în musicalul "Nine".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO