• Leu / EUR4.9633
  • Leu / GBP5.7790
  • Leu / USD4.6099
Media & Advertising

Surpriză: Trendul generat de NFT-uri ajunge şi la organizatorii festivalului UNTOLD, care lansează primul activ digital din sfera concertelor

Surpriză: Trendul generat de NFT-uri ajunge şi la organizatorii festivalului UNTOLD, care lansează primul activ digital din sfera concertelor

Autor: Cristina Bellu

05.04.2021, 14:46 497

Organizatorii festivalului UNTOLD se pregătesc să lanseze primul certificat de autenticitate NFT (non-fungible tokens) din sfera concertelor – un tip de activ digital certificat prin blockchain.

Astfel, fanii festivalului şi nu numai, vor putea să devină proprietarii unor momente sau a unei colecţii de NFT-uri unice, care vor fi scoase la vânzare pe OpenSea, în prezent cea mai mare piaţă generală pentru bunurile digitale deţinute de utilizatori, cu cel mai larg set de categorii, cele mai multe articole şi cele mai bune preţuri pentru noile categorii de articole, arată informaţiile transmise de reprezentanţii UNTOLD.

“OpenSea permite cumpărarea sau vânzarea unor obiecte de colecţie cripto, articole de joc, artă digitală şi alte articole digitale bazate pe blockchain. Acestea pot fi vizualizate oriunde, schimbate în mod deschis şi cu adevărat deţinute într-un mod care nu a fost niciodată posibil înainte în lumea digitală”.

Colecţia de NFT-uri UNTOLD este pregătită în parteneriat cu StakeBorg, companie ce îşi propune, prin multiplele iniţiative pe care le întreprinde, popularizarea industriei crypto şi a beneficiilor tehnologiei blockchain.

NFT-ul este o certificare care permite deţinătorului să îşi urmărească bunul digital într-un sistem blockchain, să-i verifice constant valoarea şi s-o vândă la momentul potrivit. În artă, e ca şi cum deţii tabloul original, oricâte printuri se mai fac pe lumea aceasta. Este ca şi cum ai deţine o operă de artă digitală, cu valoare artistică. Practic NFT-urile sunt active „unice” în lumea digitală care pot fi cumpărate şi vândute ca orice altă proprietate, dar nu au nicio formă tangibilă.

Fenomenul NFT a devenit imediat unul foarte popular în rândul celor pasionaţi de acest domeniu. Şi unii dintre artiştii care au urcat pe mainstage-ul UNTOLD au scos la vânzare NFT-uri, printre aceştia numărându-se şi Steve Aoki, care a vândut prima colecţie de NFT cu peste 4,25 de milioane de dolari şi descrie NFT-ul ca un fenomen care nu mai poate fi oprit.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9633
Diferență: -0,1268
Ieri: 4.9696
Azi: 4.6099
Diferență: -0,9944
Ieri: 4.6562
Azi: 5.7790
Diferență: 0,3909
Ieri: 5.7565
Azi: 5.0913
Diferență: -0,4147
Ieri: 5.1125