Media & Advertising

Top 1.000 cele mai mari companii din România. Cum arată businessul companiilor în anul „double digit“?

Prima ediţie a Top 1.000 a adunat informaţii despre companii responsabile de 48% din cifra de afaceri totală, de 71% din soldul profitului net şi 23% din numărul total de salariaţi din companii.

Prima ediţie a Top 1.000 a adunat informaţii despre companii responsabile de 48% din cifra de afaceri totală, de 71% din soldul profitului net şi 23% din numărul total de salariaţi din companii.

Autor: Dana Ciriperu

25.02.2019, 00:05 605

Cifra de afaceri totală a companiilor din România s-a majorat în 2017 cu 10%, la 1.427 mld. lei (306 mld. euro), cel mai mare nivel atins vreodată de businessul local, atât în lei, cât şi în euro. Este pentru prima dată când acest prag este depăşit de firmele active, iar rezultatele vin în anul în care şi PIB-ul României a crescut cu 6,9%. Cum economia locală este extrem de polarizată, iar top 1.000 cele mai mari companii sunt responsabile de aproape 50% din cifra de afaceri totală, saltul din 2017 se vede cel mai bine în bilanţurile companiilor lideri din fiecare industrie.

Comerţul este principala activitate a firmelor din top 1.000, fie că este vorba de comerţ alimentar (Kaufland, Carrefour sau Lidl), comerţ cu carburanţi (reţelele de benzinării deţinute de OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil sau MOL), comerţ cu cereale (marii traderi străini – Cofco, Ameropa, ADM Trading sau Cargill), comerţ auto (Renault, Porsche România sau Ţiriac Auto), comerţ cu medicamente (Mediplus, Farmexim, Fildas Trading), comerţ cu materiale de construcţii (Dedeman, Arabesque).

Cine vine puternic din urmă? Care sunt cele mai mari 1.000 de companii locale? Dar cei mai puternici jucători din banking&asigurări? Aflaţi răspunsul în a doua ediţie a catalogului Top 1.000 cele mai mari companii din România, care va apărea pe piaţă în luna martie. Dana Ciriperu

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO