Media & Advertising

Ultimul Harry Potter a dominat si box office-ul romanesc

Ultimul Harry Potter a dominat si box office-ul romanesc
20.07.2011, 11:04 358

Filmul cu cea mai buna lansare din istoria cinematografiei,Harry Potter si Talismanele Mortii- Partea 2 a dominatincontestabil box office-ul romanesc din acest weekend, fiindvizionat in premiera de aproximativ 43.000 de spectatori.

Ultimul film al fenomenului mondial ce are la baza romanelelui J.K. Rowling, Harry Potter si Talismanele Mortii- Partea 2 afost lansat simultan in 26 de cinematografe de catre MediaProDistribution si a devenit odata cu premiera sa pe ecraneleromanesti cel mai rasunator debut al seriei la noi in tara.

In box office-ul romanesc din acest weekend, Harry Potter siTalismanele Mortii - Partea 2 a surclasat filme precum Bad Teacher/Profa rea, dar buuuna si Transformers 3, care au fost vizionate deaproximativ 13.000 si respectiv de 9.000 de spectatori.


Dupa ce a doborat mai toate recordurile posibile, generand inca dinprimele zile incasari de peste 476 de milioane de dolari la nivelmondial, Harry Potter si Talismanele Mortii - Partea 2 a fostlansat simultan in 59 de teritorii si a devenit cea mai de succespremiera cinematografica a tuturor timpurilor din Anglia, unde aobtinut incasari de 36,6 milioane de dolari si Australia, care agenerat venituri de 26,7 milioane de dolari.
Printre recordurile doborate de ultimul Harry Potter se numaraacela pentru cel mai bun box office pentru o singura zi - vineri,cand a cumulat 92,1 milioane de dolari - si totodata recordulpentru cea mai buna zi de lansare.
Filmul a inceput sa desfiinteze recordurile precedente incadinaintea lansarii, numarul colosal de bilete vandute in avansoferind un prim indiciu al box office-ului fenomenal ce avea saurmeze.


Aflati pentru ultima data pe marile ecrane in interpretarealegendarelor personaje care le-au adus faima la nivel mondial,actorii Daniel Radcliffe, Rupert Grint si Emma Watson, isi iauramas bun de la fani alaturi de nume mari ale cinematografieiprecum: Ralph Fiennes, Maggie Smith, Helena Bonham Carter si RobbieColtrane, ducand la bun sfarsit cu stil decada Harry Potter.
In acest capitol final, tensiunea urca la cote nebanuite,culminand cu batalia epica dintre Harry Potter si cel mai maredusman, Lordul Cap-de-mort. Lunga calatorie ia sfarsit cu dramaticainclestare intre bine si rau. Dupa ce au distrus un Horcrux si auaflat semnificatia magicelor Talismane ale Mortii, Harry impreunacu Ron si Hermione continua cautarea celorlalte Horcruxuri, pentrua avea o sansa de a-l distruge pe Cap-de-mort. Insa, spre ghinionullor, maleficul personaj reuseste sa puna mana pe Bagheta de Soc siacum vrea cu orice pret sa atace Scoala Hogwarts si sa punastapanire pe cele doua lumi.


Episodul final al luptelor magice promite scene de luptaimpresionante intre vrajitori si Devoratorii mortii, puse invaloare de tehnologia 3D si IMAX 3D. O productie Warner Bros.,Harry Potter si Talismanele Mortii - Partea 2 poate fi vizionat inprezent in cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucuresti siOradea), CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Cityplex(Bucuresti, Constanta si Brasov), Odeon Cineplex (Cluj), BaneasaDrive In Cinema, Patria (Bucuresti), Patria (Craiova), CinemaFlorin Piersic (Cluj), Pheonix (Pascani), Centrul Cultural EugenIonescu (Slatina), Grand Mall Cinema (Satu Mare)si reteaua CinemaCity (Sun Plaza, Cotroceni - in 3D si Imax, Arad, Bacau, Baia Mare,Braila, Cluj, Iasi, Pitesti, Timisoara). Un film distribuit deMediaPro Distribution

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO