Media & Advertising

Vezi aici ce spunea înainte de emisiunea "Românii au talent" Mona Segall, producătoarea celui mai de succes show din România

Vezi aici ce spunea înainte de emisiunea "Românii au talent" Mona Segall, producătoarea celui mai de succes show din România

Autor: Cristina Roşca

20.02.2011, 13:22 98

Emisiunea "Românii au talent" prezentată de Smiley şi PavelBartoş şi jurizată de Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre aînregistrat un record absolut de audienţă în rândul show-urilor dedivertisment din România, numărul celor care au urmărit emisiuneade la ProTv depăşind 4 milioane de telespectatori în întreaga ţarăîn minutul de aur înregistrat la ora 21:17.

Mona Segall, producătoarea acestui show şi al celui mai popularshow de televiziune din România, Dansez pentru Tine, care strângeacel puţin un milion de telespectatori pe ediţie spune privindaudienţele estimate ale acestui format în România că "oriceproducător îşi doreşte ca o nouă emisiune pe care o produce să aibărezultate din ce în ce mai bune". Ea face referire la Dansez pentruTine, care a obţinut în România maxime de audienţă, conducând topulaudienţelor ediţie de ediţie anul trecut.

Succesul unei astfel de emisiuni nu se măsoară doar în audienţeci şi în încasări din publicitate. Atunci când vine vorba desprepublicitate, volumul de reclame pe care le va atrage acest show,Mona Segall răspunde "orice producţie românească atrage mai multăpublicitate decât un film de prime-time, prin posibilitatea deproduct placement şi sponsorizări".

Devenit un adevărat fenoment mondial, formatul "Got Talent",prezent în 40 de ţări, vine în premieră în România, după ce înStatele Unite şi în Marea Britanie show-urile America's Got Talentşi Britain's Got Talent erau urmărite în medie de peste 10 milioanede telespectatori pe ediţie.

În România "Românii au Talent" va începe cu un prim sezon deşase show-rui, cu cele mai tari momente de la preselecţii, treisemi-finale şi o finală.

Compania Pro Tv S.A., care include posturile de televiziune ProTV, Acasă, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, Sport.ro şi MTV,deţinută de grupul american CME, a cumpărat formatul "Got Talent"ce a fost introdus de piaţă de SYCO (companie deţinută de SimonCowell, unul dintre membrii juriului de la "Britains Got Talent" şio figură reprezentativă pentru acest show) de la FreeMentle, unadintre cele mai mari companii la nivel internaţional carecomercializează formate TV.

Noul show, Românii au talent a atras la preselecţii un numărmare de români. Numărul exact nu este însă contorizat, deoarce esteurmărit numărul performance-urilor, care pot avea unul sau maimulţi participanţi (cum este cazul grupurilor de dans, spreexemplu). Astfel, în concurs au fost înscrise între 300 şi 500 deperformance-uri pe oraş, iar în show-urile din teatre au ajuns 400de performance-uri. În fiecare oraş dintre cele cinci în care s-aufăcut preselecţii au fost câte patru spectacole a câte 20 actefiecare, explică Segall. Participanţii nu au fost nevoiţi să achitenicio taxă de înscriere pentru a intrat în concurs. Lupta înaceastă finală se dă pentru un singur premiu de 120.000 deeuro.

La fel ca şi în străinătate, unde este dificil, dacă nuimposibil de realizat un profil al participantului, şi în Româniacei care s-au înscris pentru a participa la "Românii au talent"sunt foarte diferiţi.

"Exact asta este frumuseţea acestui show. La preselecţiiparticipă oameni din categorii sociale foarte diferite, cu vârstecuprinse, în cazul nostru, între 4 şi de 85 ani, cu talente şi maidiferite. Mai mult, se pare ca motivaţia principală nu este premiulîn bani, ci dorinţa de a avea acces la rampa de lansare pe care oconstituie acest show".

Talentele românilor sunt diverse, însă primează, la fel ca întoate ţările participanţii care cântă şi cei care dansează.

"Eu personal am facut multe preselecţii în ultimii 15 ani,preselecţii pentru concursuri de cultură generală, Alege ASIA,Popstars, Miss Playboy, Dansez pentru tine, dar la Românii autalent n-am încetat nicio clipă să fiu surprinsă", explică MonaSegall cum s-a văzut experienţa show-ului din culise.

AFACERI DE LA ZERO