Media & Advertising

VIDEO ZF Live. Bogdan Buta, managerul festivalului Untold: „Untold a fost gândit pentru Transilvania“

Autor: Cristina Bellu

14.06.2016, 16:20 2022

Cu un buget estimat la aproximativ 6 milioane de euro pentru anul acesta, festivalul de muzică electronică Untold şi-a propus să folosească întreg poten­ţialul de care dispune Transil­vania din perspectivă turistică pentru a crea un concept cât mai atractiv la nivel internaţional.

„Vrem să folosim întreg potenţialul de care dispune Transilvania pentru a realiza un eveniment care să devină din ce în ce mai atractiv pe la nivel global. Dacă anul trecut, la prima ediţie, am reuşit să avem alături de noi peste 240.000 de participanţi pe parcursul celor patru zile de desfăşurare a festivalului, anul acesta ne aşteptăm la un număr mult mai mare de parti­cipanţi“, a spus Bogdan Buta, mana­gerul festivalului.

Potrivit acestuia, 50% din sursele de finanţare provin din zona partenerilor şi a activităţilor de vânzări din timpul festivalului sau din alte activităţi conexe.

„Practic, subvenţionăm cu sprijinul partenerilor preţul biletului. Artiştii costă la fel de mult ca şi în alte ţări, producţia este şi ea foarte costisitoare. Costurile sunt comparabile cu orice producţie din afară, doar că la noi preţurile sunt în lei şi atunci rezultă o constituire destul de mare în diferenţa bugetului, de aceea suntem foarte mulţumiţi că am reuşit să atragem mulţi parteneri.“

Festivalul s-a bucurat încă de la prima ediţie de sprijinul autorităţilor din Cluj-Napoca. „Până la urmă tot municipiul a avut de câştigat, de la taximetrişti la sistemul hotelier şi până la malluri, care au raportat în perioada respectivă un trafic comparabil cu cel din perioada sărbătorilor de iarnă. Acum am început să dezvoltăm un parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism şi sperăm să avem un impact din ce în ce mai mare şi să reuşim să ducem renumele festivalului cât mai departe.“

Echipa permanentă a festivalului este formată din 30 de persoane, dar în timpul evenimentului aceasta ajunge să numere aproape 5.000 de persoane.  În acelaşi timp, organizatorii eveni­mentului încearcă să selecteze cât mai mulţi antreprenori locali pentru a aduce un câştig şi comunităţii locale.

Pe termen lung, managerul festiva­lului a menţionat că poate lua în calcul organizarea unor evenimente cola­terale şi în alte oraşe din ţară, dar Untold a fost gândit pentru Tran­silvania.

“Vrem ca evenimentul să devină ce este Disneyland pentru Disney. Vrem să construim toate poveştile, personajele şi un întreg univers la care să se raporteze lumea. Pentru a realiza acest lucru, atragem permanent echipe de creaţie din media, artişti care contribuie la realizarea visului nostru, acela de a clădi o lume nevăzută.”

Una dintre cele mai importante realizări ale festivalului din acest an este aducerea celor mai buni cinci DJ din lume în acelaşi timp, lucru puţin întâlnit la astfel de manifestări. În plus vor evolua 150 de alţi artişti, pe zece scene cu decoruri diferite.

“Zona principală de festival este inima oraşului şi cuprinde zona stadionului, Sala Polivalentă, parcul central şi străzile din jur. Este un aeral destul de mare care permite să reunească mulţi participanţi.”, a concluzionat Bogdan Buta.

Festivalul Untold se va desfăşura în perioada 4 - 7 august la Cluj-Napoca.

Faithless, Parov Stelar, Scooter, Chase&Status Dj, Sasha, Clean Bandit, James Arthur, RudimentalDj, Lost Frequencies, Dub Fx, Kwabs, Netsky Dj, PendulumDj, Dannic, Dubfire, Sharam, Nahko, Route 94, Jamie Jones, The Asteroids Galaxy Tour, Ella Eyre, Y akoto, Jeru The Damaja si Mazde sunt doar câţiva dintre artiştii care vor performa în cadrul evenimentului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO