Mediafax.biz Exclusiv

Acţionarii Azur investesc 2,5 mil. € la fabrica din Timişoara

Autor: Laurentiu Cotu

17.11.2011, 09:55 238

În cadrul acestui program, suma de un milion de euro merge către divizia compozite a companiei (producţia de dulapuri electrice, plăci decorative sau repere pentru rigolele stadioanelor).

"Investiţiile din acest an au fost mai modeste, fiind orientate spre creşterea performanţei operaţionale. Intenţionăm să continuăm investiţiile printr-un proiect ce vizează noi utilaje tehnologice pentru producţia vopselelor alchidice", a declarat Eugen Niculescu, paint division manager al Azur.

Compania a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de circa 49,5 milioane de lei (11,8 milioane de euro), în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Azur a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de peste 90,5 milioane de lei (21,5 milioane de euro), iar pentru anul în curs compania şi-a bugetat afaceri în creştere cu minimum 5%, faţă de 2010.

Reprezentanţii companiei au spus că în prima parte a anului piaţa locală de vopsele a scăzut, iar trendul va continua până la finele lui 2011.

Conducerea companiei vede o posibilă revenire a pieţei începând din anul viitor.

Principalele probleme pentru jucătorii din această piaţă sunt scăderea puterii de cumpărare a populaţiei şi prăbuşirea sectorului imobiliar. În plus, o altă problemă majoră cu care se confruntă producătorii de lacuri şi vopsele este scumpirea materiilor prime, conform jucătorilor din piaţă.

În aceste condiţii, producătorul de vopsele Azur încearcă consolidarea relaţiilor cu partenerii externi, plecând de la premisa că piaţa europeană poate încă oferi oportunităţi de creştere.

Compania comercializează lacuri şi vopsele sub mărcile Roua, Evrika, Edil, brandul Qtek şi sistemul de nuanţare Natura.

Ponderea exportului ajunge la aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei, Azur comercializând diferite tipuri de răşini în Franţa, Anglia, Elveţia sau Ungaria.

Compania Azur din Timişoara este o subsidiară a ICC Industries Inc New York, după ce firma americană a cumpărat în 1999 pachetul de 86,7% din acţiuni, majorându-şi apoi participaţia la 92%.

Numărul de angajaţi ai companiei este de 270 de persoane.Printre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de lacuri şi vopsele se numără companiile Fabryo Corporation, Policolor, Deutek, Köber, Daw Benţa, Atlas, Sarcom, Druckfarben sau Azur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO